Młody pisze:Aby uniknąć tego chrupania, popiół należy rozpuścić w wodzie w nieco zwiększonej ilośći a następnie powstały płyn zlać/przefiltrować przez jakiś drobny materiał, ja akurat do tego celu poświęcałem kawałek gazy, ale nie widzę problemy aby użyć do tego celu CZYSTEJ I ŚWIEŻEJ skarpety.puchalsw pisze: Może nieco chrupać jak od piachu, ale trochę urosną..
A skąd w terenie wziąźć czystą skarpetę? Z tym popiołem nie próbowałem, ale z tą gazą to też dobry pomysł.
puchalsw, kiedyś widziałem podobny pomysł z tym patykiem, z tym że ciasto oblepiało się patyk, kształt to miało jak bułki na francuskiego Hot-doga, , gdyby mieć jeszcze cienkie parówki, to wtedy powstał by Hot-Dog Francuski

http://www.google.pl/search?q=hot+dog+f ... 80&bih=619
Mnie natomiast ciekawi, jak zrobić ciasto, żeby mi samo odpadło od tej pionowej glinianej ściany pieca. Jak już pisałem to w biskupinie robiono coś na wzór naleśników tym właśnie sposobem i jak naleśniki upiekły to same odpadły.