Kama oznacza materiał też jako Taslite 3L, mam też kurtkę kamy z wszywką goretexu, a na ich metce napisali tylko 100% poliamid.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Bo to zupełnie nowe laminaty. Teraz kurtka jest szyta z laminatu o nazwie handlowej Darwin, a laminat z którego uszyty jest kaptur to Salina. Wcześniej goracze były szyte w całości z laminatu Taslite. Poza zmianą materiału bazowego i podszewki zmieniła się i membrana gore na nowszy model o nieco lepszych parametrach.Wedrowycz89 pisze:Wyraźnie różni się od poprzednich, kolorem, grubością. Jest znacznie cieńszy od mojego starego gorka, wydaje się bardziej delikatny, a kaptur jest uszyty z materiału jeszcze cieńszego, w innym, ciemniejszym kolorze, ale chyba to też goretex.
Być może, arlen na przykład miał wprowadzić eVent, ale chyba nic z tego nie wyszło. Zresztą podejrzewam, że najnowsze komplety wz.128/B mają taką specyfikację, że nie ma bata membrana to musi być gore-tex.Wedrowycz89 pisze:Masz na myśli że membrana ta sama "tylko bez znaczka"?
Sam jestem ciekaw, ale po macaniu tego polaru stwierdzam, że na 70% jest to polartec.Wedrowycz89 pisze:A orientujesz się może z jakiego polaru robione są ocieplacze? Bo ten od najnowszego wzoru sprawia wrażenie bardzo dobrego, nieźle też oddycha.
Skoncentrujmy się jednak na zagrożeniach jakie powoduje własne wyposażenie. Sprawa IRR zawsze była u nas traktowana po macoszemu. Choć akurat w sprawie "kapturowej" w której zabiera głos pewien (chyba domyślam się kto) były pracownik WOBWSM wyczuwam nutkę cichej wojenki pomiędzy GORE a Arlenem.