to osławiona Silky Big Boy. Jednak, jako straszny sknera postanowiłem znaleźć coś tańszego i niekoniecznie składanego. Po spenetrowaniu lokalnych sklepów oraz przejrzeniu całego Internetu w 30min, rzuciła mi się w oczy piłka Dedra Garden. Mam jakieś narzędzia w/w firmy i nie są złe. Więc postanowiłem dać jej szansę. Więc tak, trochę liczb na początek.
 to osławiona Silky Big Boy. Jednak, jako straszny sknera postanowiłem znaleźć coś tańszego i niekoniecznie składanego. Po spenetrowaniu lokalnych sklepów oraz przejrzeniu całego Internetu w 30min, rzuciła mi się w oczy piłka Dedra Garden. Mam jakieś narzędzia w/w firmy i nie są złe. Więc postanowiłem dać jej szansę. Więc tak, trochę liczb na początek.Długość ostrza: 370mm
Długość całkowita: 524mm
Materiał wykonania ostrzy: Mn65
uchwyt : ABS + TPR
Hrc ostrza ?
Ostrze pokryte lakierem.
Waga: 245g
Po odpakowaniu dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy. Po pierwsze piła leży doskonale w dłoni nawet dłuższa praca nie będzie uciążliwa. Dosłownie jakby ktoś zaprojektował tą rękojeść biorąc za model moją dłoń. Druga sprawa to ostrość piły. Jest diabelnie ostra.
Zabawy w lesie pokazały, że jest to świetna piła terenowa. Długość nie jest na tyle duża, aby nie zmieściła się w plecaku. Miękkie czy twarde drewno , idzie jak burza, naprawdę miłe zaskoczenie jak za 40złociszy. Sosnowy suchy pień 24cm średnicy , normalnego piłowania, bez specjalnego szarpania się, zajął mi 2min. i 15 sekund. Co do świeżego drewna to nie miałem okazji ciąć nic grubszego niż 8-10cm z takimi gałęziami też sobie radzi dobrze.
Co do minusów to " Panie, jedyny minus to ten akumulatorze..."
 Tak bardziej serio, to piłę dostajemy bez jakiegoś sensownego pokrowca czy też pochwy. Szybko można to rozwiązać przy użyciu opalarki i rury kanalizacyjnej. 50 cm rury fi 50mm to koszt jakieś 8zł.
   Tak bardziej serio, to piłę dostajemy bez jakiegoś sensownego pokrowca czy też pochwy. Szybko można to rozwiązać przy użyciu opalarki i rury kanalizacyjnej. 50 cm rury fi 50mm to koszt jakieś 8zł.

ale jestem w stanie spróbować, ale piłą z tego wątku
  ale jestem w stanie spróbować, ale piłą z tego wątku