www.reconnet.pl Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tatry Zachodnie
Autor Wiadomość
hycek 
hycek

Wysłany: 2020-05-29, 10:22   Tatry Zachodnie

Cel osiągnięty,najwyższy szczyt Tatr Zachodnich Starorobociański Wierch i po drodze kilka innych sporych pagórków,spacer szczytami 13,5h z Doliny Kościeliskiej do Doliny Chochołowskiej przez część Polską i Słowacką.Razem około 40km.Polecam.

początek bajkowy

cel w oddali

zgubiliśmy drogę i trzeba było pana Świstaka zapytać,wyjaśniłł z ochotą którędy dalej

następnie żarty się skończyły (dobrze że mamy super kondycję ;-) )

i w końcu nadszedł ten moment kiedy wszystko zostało w dole

zmęczeni ale szczęśliwi ''poklepaliśmy''słupek

ps.całość zrobiona z pełnym wyposażeniem - śpiwory,kuchenki,materace,jedzenie itp.
Ostatnio zmieniony przez hycek 2020-06-29, 21:55, w całości zmieniany 2 razy  

Kopek 
TRAMPek łikendowy

Wysłany: 2020-06-29, 18:08   

No i pięknie.

www.kopsegrob.blogspot.com

soohy 

Wysłany: 2020-06-29, 20:41   Re: Tatry Zachodnie

hycek napisał/a:
Cel osiągnięty,najwyższy szczyt Tatr Zachodnich Starobociański Wierch i po drodze kilka innych sporych pagórków,spacer szczytami 13,5h z Doliny Kościeliskiej do Doliny Chochołowskiej przez część Polską i Słowacką.Razem 40km.Polecam.

W pierwszym zdaniu jest błąd, mianowicie Starorobociański Wierch.
Jaka konkretnie trasa, bo coś mi się dystans nie zgadza. Z Kir przez Ornak, dalej na Starorobociański, Jarząbczy Wierch, Wołowiec, Rakoń, Grześ dalej Chochołowską aż do Parkingu jest 32 km.

Ja jakoś za półtorej tygodnia jadę, ale w Wysokie.

hycek 
hycek

Wysłany: 2020-06-29, 21:53   

[quote="soohy"]
hycek napisał/a:
Cel osiągnięty,najwyższy szczyt Tatr Zachodnich Starobociański Wierch i po drodze kilka innych sporych pagórków,spacer szczytami 13,5h z Doliny Kościeliskiej do Doliny Chochołowskiej przez część Polską i Słowacką.Razem około 40km.Polecam.

W pierwszym zdaniu jest błąd, mianowicie Staro[b]robociański Wierch.
Jaka konkretnie trasa, bo coś mi się dystans nie zgadza. Z Kir przez Ornak, dalej na Starorobociański, Jarząbczy Wierch, Wołowiec, Rakoń, Grześ dalej Chochołowską aż do Parkingu jest 32 km.[/b]

Oczywiście,automatyczne podpowiadacze klawiatury google są takie, poprawione i dzięki za pomoc.

Pominołeś przynajmniej 2 pagórki Polskie nad Chochołowską np: Trzydniowiański Wierch i rezerwat Czubik (byliśmy też po wodę zielonym szlakiem nad wodospad piękny tak na marginesie).Jeszcze kawałek na Słowacji np:Bystra. W sumie nie chciało mi się liczyć wszystkich zakrętów i asfaltu za polaną do wsi Biały Potok (bo polując na taksówkę 2km na dole jeszcze zrobiliśmy - jakiś odpust był i masakra z transportem wszystko full)
ale dzięki faktycznie było z 45km,zmieniam na około.

Ja jakoś za półtorej tygodnia jadę, ale w Wysokie. - super ,sprawdź pogodę 3 razy i dużo,wody i ciuchów ciepłych weź (spotkaliśmy kilku ultralajtowców z sinymi ustami jak właśnie pogoda się zmieniła na 7st i grad)w tym gościa co topił brudny śnieg. Powodzenia i bezpiecznych powrotów.

soohy 

Wysłany: 2020-06-29, 22:37   

Dlatego pytałem o trasę, bo nie pomyślałem o odbijaniu np. na Bystra. Bardzo dobry dystans.

Odpowiedz do tematu