Uroczysko Święte Ługi i okolice 2015

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Kopek
Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Uroczysko Święte Ługi i okolice 2015

Post autor: Kopek »

Kontynuacja tematu z 2012 r..
viewtopic.php?t=4251&highlight=uroczysko

03.01.2015

Jak co roku w czasie świąteczno noworocznym wyciągnąłem Gladkiego na spacer po lesie. Czyli lajtowo spędzony czas przy bezalkoholowym ;-) . Odwiedziliśmy kilka nowych miejsc. Poznaliśmy się z nowym właścicielem dawnego ośrodka wypoczynkowego w samym środku "Ługskich'' lasów. Spenetrowaliśmy las w okolicach rzeki Chrząstawki z jej prawobrzeżnym dopływem Kiełbaską :). Natknęliśmy się tam na jelenie. Kierując się stamtąd na miejsce biwaku rzuciliśmy okiem na stary młyn w miejscowości Fraszka. Potem zły skręt musieliśmy nadłożyć drogi by cieszyć się ciepłem ogniska.
[center]
Miał być powrót króla a jest Jożin z Bażin
Obrazek [/center]
[center]
Młyn Fraszka
Obrazek [/center]
[center]
Gotowanie wody w szklanej butelce
Obrazek [/center]
[center]
W oczekiwaniu na zupkę
Obrazek[/center]

Rok 2013 spędziłem na robotach w stolycy. 2014 był dla mnie dziwnym rokiem. Młody rośnie. Czas zrobić mu nóż i pokazać knieje.
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.

www.kopsegrob.blogspot.com
Awatar użytkownika
Apo
Gadu Gadu: 3099476
Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
Post autor: Apo »

O mamo, nie poznałam na pierwszym zdjęciu - schudłeś? :D

Kurde, ja dalej nie mogę się wyrwać z tej świąteczno-noworocznej szopki. Może dlatego, żem baba i obczaj nakazuje bym w kuchni była? :(
W każdym... zazdroszczę i gratuluję!
look deep into nature and then you will understand everything better

I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
Awatar użytkownika
Kopek
Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Post autor: Kopek »

W czwartek 12.02.2015 wpadło mi parę godzin spacerku po ługach. Żurawie się odzywają. W rozgrzanych przez słońce ambonach komary nawet powstawały. W okolicach miejscówki zlotowej z 2012. panoszą się coraz bardziej bobry. Na zdjęciu widać żeremie. Kiedyś nie można było dojść do brzegu. Teraz dookoła leżą owoce bobrowej pracy.

[center]Obrazek [/center]
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.

www.kopsegrob.blogspot.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”