Tematyczne Spotkania Cykliczne - TSC :)

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Kapitan Apteka
Tytuł użytkownika: kundelbury
Tematyczne Spotkania Cykliczne - TSC :)

Post autor: Kapitan Apteka »

Szanowni Państwo

Chodzi mi po głowie pomysł otwartych, tematycznych spotkań cyklicznych. Mam na myśli spotkania weekendowe poświęcone konkretnej dziedzinie np. ogień, gotowanie na ognisku, pozyskiwanie pożywienia i wody, sznurkowe zabawy w skałach itp. Idea jest taka, by w trakcie spotkań spróbować wykonania różnorodnych technik, lub też w przypadku opanowania danej techniki zaprezentowania jej pozostałym kompanom. Celem jest wymiana doświadczeń oraz możliwość doskonalenia umiejętności w znakomitym i przyjaznym wspólnym gronie niezależnie od stopnia zaawansowania, kilogramów posiadanego szpeju jak i zasobności portfela.

Jako temat pierwszego spotkania proponuję właśnie ogień i wszystko co z nim związane: krzesanie, ucieranie, hubki, rozpałki, ogniska i co tylko komu przyjdzie do głowy. Termin myślę kwiecień, lub maj. Miejscówka jeszcze niepewna, ale uchylając rąbka tajemnicy - na pewno Beskid Śląski.

Co o tym sądzicie?
„Maszerować to prześcignąć własny cień. To móc wyprzedzić samego siebie, pozdrawiając się uprzejmie."

https://plus.google.com/photos/10564546 ... qIusitLKOQ
Odyn
Gadu Gadu: 10698762
Tytuł użytkownika: Odyn
Post autor: Odyn »

Czemu Beskid ?
Victory Or Victory
Awatar użytkownika
Qasz
Gadu Gadu: 1987028
Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Post autor: Qasz »

Odyn pisze:Czemu Beskid ?
bo nie biedronki :-P [ sorki za tani żarcik ]

Czemu nie, bardzo ładna okolica, i rozległa wiec mniej ludzi, zwłaszcza teraz.
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Awatar użytkownika
Kapitan Apteka
Tytuł użytkownika: kundelbury
TSC

Post autor: Kapitan Apteka »

Witam

Chciałbym zorganizować takie pierwsze spotkanie w Beskidzie ze względu na ciekawą, moim zdaniem wartą zobaczenia miejscówkę. Po pierwsze piękna okolica (Barania Góra, Przysłop, Biała Wisełka, wodospady Rodło), w pewnej odległości od szlaków turystycznych, dość dziko (na jesieni kręci się tam miś) i co nie mniej ważne mimo bliskości sąsiedztwa rezerwatu spokojnie można biwakować, palić ogień, pozyskiwać drewno itp. (teren prywatny serdecznego kolegi). Podkreślam, że mam na myśli spotkanie koleżeńskie i w żaden sposób
niekomercyjne.

KA
„Maszerować to prześcignąć własny cień. To móc wyprzedzić samego siebie, pozdrawiając się uprzejmie."

https://plus.google.com/photos/10564546 ... qIusitLKOQ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”