Brelok MacTronic MX012L |
Autor |
Wiadomość |
Młody
161 crew

Pomógł: 12 razy Wiek: 28 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 914 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 2011-12-22, 13:23 Brelok MacTronic MX012L
|
|
|
Zastanawiam się ostatnim czasy nad jakimś malutkim źródłem światełka które będzie zawsze blisko moich kluczy... Spodobał mi się właśnie ten brelok... ma ktoś ? Jakieś opinie ? Warto kupić ? A może ktoś ma coś innego do zaproponowania o podobnych wymiarach ?
Google już przejrzałem, ale chcę znać Wasze zdanie. |
_________________ Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/ |
|
|
|
 |
Armat
Technokrata

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 438 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-12-22, 13:30
|
|
|
Ja mam cos takiego (foto z innego forum, nie moje):
Z Decathlonu za cos okolo 15zl. Bardzo lekka, swieci dobrze.
Nie wiem jak to sie ma do MacTronica, ale za taka cene jest super |
_________________ It's not a bug, it's a feature!
Survival is no fun. If it is fun, that means you are camping. |
|
|
|
 |
MlKl

Pomógł: 14 razy Dołączył: 19 Paź 2010 Posty: 605 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 2011-12-22, 15:55
|
|
|
Ja noszę coś takiego - metalowe, proste jak budowa cepa - żadnych wyłączników, włącza się przez skręcenie porywy obudowy. Jedna dioda, świeci dość intensywnie. |
|
|
|
 |
hejtyniety
Warsztat 77 Katowcie

Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 718 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2011-12-22, 16:06
|
|
|
Mactronica nosiłem przy moim zestawie dość długo, ale w końcu wywaliłem go na rzecz "prawdziwej" latarki.
Jest to fajna mała latareczka która na świeżych bateriach daje wystarczająco światła. Ale styki lubią się od czasu do czasu zaśniedzieć a wraz ze spadkiem napięcia jasność ulega zmniejszeniu.
To co polecił Armat to już jest lekko inna liga - latarka zdecydowanie większa, ale nie musimy się przejmować bateriami. Dla mnie to jest zdecydowanie za duże jak do kluczy.
Osobiście polecałbym iTP A3 upgraded:
Jest naprawdę niewielka i lekka
Ma 3 tryby świecenia, przy czym najsilniejszy spokojnie może zawstydzić większość latarek i daje radę w otwartych przestrzeniach
Sterownik pozwala wykorzystać baterie do samego końca
Zasilana na AAA - do kupienia w praktycznie każdym kiosku
Cena nie zabija, co też nie jest bez znaczenia
Długo zastanawiałem się nad latarką EDC i wybrałem właśnie A3. Noszę założoną na klipsie w tylnej kieszeni spodni - dzięki temu mam ją zawsze pod ręką używam zdecydowanie częściej niż jakby była dołączona do kluczy. |
_________________ Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00 |
|
|
|
 |
Armat
Technokrata

Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 438 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-12-22, 17:09
|
|
|
hejtyniety napisał/a: | To co polecił Armat to już jest lekko inna liga - latarka zdecydowanie większa, ale nie musimy się przejmować bateriami. Dla mnie to jest zdecydowanie za duże jak do kluczy. | Za duze? To ma wymiary jakies 1,5x3x4cm. Moj breloczyk od kluczy jest wiekszy
Z drugiej strony przy MacTronicu to duze jest... |
_________________ It's not a bug, it's a feature!
Survival is no fun. If it is fun, that means you are camping. |
|
|
|
 |
hejtyniety
Warsztat 77 Katowcie

|
Wysłany: 2011-12-22, 17:17
|
|
|
No dobra, nie jest jakieś super wielkie - trochę większe od standardowego pilota do bram czy alarmu. Ale przy kluczach już potrafi zawadzać, zwłaszcza jak się klucze nosi w przednich kieszeniach spodni
edit:
Kiedyś coś tam popełniłem o kandydatach, o A3 też coś napiszę w końcu
http://doktorojtamojtam.b...ana-latareczka/
http://doktorojtamojtam.b...-z-drobiazgami/ |
_________________ Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00 |
|
|
|
 |
Młody
161 crew

|
Wysłany: 2011-12-23, 16:26
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi, Hejtyniety Tobie to najbardziej, prawie jestem skuszony na tegoi TP A3 upgraded |
Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
|
|
|
 |
hejtyniety
Warsztat 77 Katowcie

|
Wysłany: 2011-12-23, 21:42
|
|
|
to dla smaczku dodam, że z sztyftów do nosa aromactiv wychodzą do tego piękne dyfuzory - taki zestaw spokojnie jest w stanie oświetlić namiot a nawet niewielki pokój
ps.
Na knives.pl sklep milhunt ma promocję - 61zł z przesyłką. Ale ciiii... żeby nie było, że reklama |
|
|
|
 |
Blizbor
Kniejołaz
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 119 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2012-01-18, 14:19
|
|
|
Młody, jeśli jeszcze nie zakupiłeś sobie latareczki, to myślę że może Cię zainteresować takie ustrojstwo:
Xeno E03 V2 na diodzie XM-L
Działa na pojedynczą baterię AA (w trybie High daje ok. 120 lumenów) lub akusa 14500 (w trybie High daje ok. 430 lumenów). Jest do wyrwania za 119 zł - wprawdzie droższa niż iTP Eos A3 Upgraded i troszkę większa - ale daje nieporównywalnie więcej światła (zawstydza bardzo wiele latarek na akusa 18650).
Tak to wygląda:
A tak działa:
http://www.youtube.com/watch?v=yHdzTtRImoE |
|
|
|
 |
Młody
161 crew

|
Wysłany: 2012-01-18, 14:23
|
|
|
Blizbor, Dzięki, wygląda kozacko. Teraz będę miał rozkmine... albo to co Ty podałeś, albo TP A3 upgraded który zaproponował Hejtyniety |
|
|
|
 |
hejtyniety
Warsztat 77 Katowcie

|
Wysłany: 2012-01-18, 18:03
|
|
|
Kuntakinte się podjarał Ciekaw jestem na ile prawdziwe jest te 430 lumen, bo to już poważna latarka się robi Dopisuje do listy zakupów |
|
|
|
 |
Maciej
spacerowicz
|
Wysłany: 2012-01-21, 16:56
|
|
|
Maglite Solitaire LED.Moduł kupiłem na ebayu za 7$ wysyłka gratis |