Latarka zoom? |
Autor |
Wiadomość |
Bearl
|
|
|
|
 |
Abscessus Perianalis
Dziki Dzik

Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 966 Skąd: CK / Wa-wa
|
Wysłany: 2011-01-09, 15:53
|
|
|
Po uzyskaniu satysfakcjonujących odpowiedzi napisz do moderatora o usunięcie tematu, ze względu na nieregulaminowe linki.
Pozdrawiam. |
_________________ "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/ |
|
|
|
 |
puchalsw
Skandynawski Oprawca

Pomógł: 20 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Lis 2009 Posty: 1826 Skąd: Zielona Białołęka
|
Wysłany: 2011-01-09, 23:32
|
|
|
Bearl, nie pomogę Ci wprost, ale torch.pl to prawdziwa kopalnia wiedzy na temat latarek. Polecam
EDYTA: a tutaj opinia na temat tej pierwszej wymienionej przez Ciebie latarki:
http://www.torch.pl/forum...9.165;topicseen |
_________________ F..k it, I'll Do It Myself! |
|
|
|
 |
88roman

|
Wysłany: 2011-01-11, 20:57
|
|
|
Sa jeszcze www.swiatelka.pl
Co do zoomow to bywaja problemy ze szczelnoscia i gwintami. A ta latarke police odpusc bo sa fatalnie wykonane. Mniejsze tej firmy mozna pomacac w marketach budowlanych |
|
|
|
 |
NumLock
vel Numeryczny

Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 494 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 2011-01-11, 21:46
|
|
|
Mam latarkę czołową z zoomem za 15 zł i mogę stwierdzić, że wodoszczelność nie jest jej mocną stroną (brak jakichkolwiek uszczelek), za to niewątpliwie wielkim plusem jest mocne światło (dużo mocniejsze jak czołówka Energizera) z możliwością regulacji skupienia i dosyć długi czas pracy na bateriach. Bezdyskusyjnym atutem jest oczywiście cena. Mimo, że jestem zadowolony z niej, to w deszczową pogodę bałbym się powierzyć jej moje życie...
O taką:
Uploaded with ImageShack.us |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcji" - Mark Twain. |
|
|
|
 |
Ewald
Jam jest hardkor

Wiek: 35 Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 39 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
|
Wysłany: 2011-01-12, 08:55
|
|
|
NumLock, wczoraj nabyłem właśnie Energizera za 30zł z bateriami... Używałeś może tej czołówki? Bo wygląda nieco tandetnie ("made in china") |
_________________ It's not easy facin' up when your whole world is black |
|
|
|
 |
Offtime
niedzielny harcerzyk

Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 437 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-12, 09:05
|
|
|
NumLock napisał/a: | Mam latarkę czołową z zoomem za 15 zł i mogę stwierdzić, że wodoszczelność nie jest jej mocną stroną (brak jakichkolwiek uszczelek), za to niewątpliwie wielkim plusem jest mocne światło (dużo mocniejsze jak czołówka Energizera) z możliwością regulacji skupienia i dosyć długi czas pracy na bateriach. Bezdyskusyjnym atutem jest oczywiście cena. Mimo, że jestem zadowolony z niej, to w deszczową pogodę bałbym się powierzyć jej moje życie...
O taką:
[url=http://img291.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Uploaded with ImageShack.us |
Sporo temu zanabyłem taką na dealextreme. Tryb strobo w niej to nie wiem na co, ale dwa tryby normalnego świecenia cieszą. Idąc nocą zupełnie wystarcza słabszy. W deszczu nie testowałem. |
_________________ Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
|
 |
birken1

Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 789 Skąd: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 2011-01-12, 12:45
|
|
|
Panowie NumLock i Offtime dalibyście jakiś dokładniejszy namiar na tą latarkę albo jakie informacje o niej dokładne. Bo po samym zdjęciu to ciężko nawet szukać |
|
|
|
 |
Offtime
niedzielny harcerzyk

Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 437 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
NumLock
vel Numeryczny

Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 494 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 2011-01-12, 18:05
|
|
|
Ja na bazarku
Wpisz na allegro "latarka zoom", wybierz sortowanie po cenie i szukaj tych, których ceny oscylują wokół wartości 15 zł.
Ewald, posiadam Energizera Headlight 3LED i jestem z niego zadowolony. Nie martw się o wytrzymałość- jeżeli nie będziesz jej katował to posłuży długo. Jedynie co mi się rozregulowało to włącznik (chodzi lekko na boki), ale w żadnym stopniu nie przeszkadza to w użytkowaniu. Nie świeci tak mocno jak ten bazarowiec z zoomem, ale służy mi nieprzerwanie od kilku lat i jak to napisałem w TYM temacie, to taka MORA wśród latarek . |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcji" - Mark Twain. |
|
|
|
 |
Ewald
Jam jest hardkor

Wiek: 35 Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 39 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
|
Wysłany: 2011-01-13, 11:58
|
|
|
NumLock, faktycznie włącznik sprawia wrażenie tandetnego, do tego wymiana baterii nie jest łatwa. Klapkę mocno poważałem vickiem i bałem się że pęknie- ale jest ok.
Dzięki temu co napisałeś jestem spokojniejszy |
_________________ It's not easy facin' up when your whole world is black |
|
|
|
 |
|