Łódzkie spotkania
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Wypad udany!
Udział wzięli: Lupus84, Marshall, Mwitek, Slaq.
Ekipa fajna, pogoda super (Slaq narzekał że zbyt ciepło).
Tereny bardzo fajne, odwiedziłem trochę miejsc w których nie byłem jeszcze.
[center]
[/center]
Wszystkie zdjęcia tutaj: Puszcza Bolimowska, marzec 2012.
Udział wzięli: Lupus84, Marshall, Mwitek, Slaq.
Ekipa fajna, pogoda super (Slaq narzekał że zbyt ciepło).
Tereny bardzo fajne, odwiedziłem trochę miejsc w których nie byłem jeszcze.
[center]

[/center]
Wszystkie zdjęcia tutaj: Puszcza Bolimowska, marzec 2012.
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
To i ja coś skrobnę 
Pogoda zaskakująca nawet mimo zapowiedzi meteorologów. Teren przyjemny, trzeba będzie się jeszcze tam wybrać zwiedzić koleją część puszczy.
Dzień ciepły, noc trochę chłodniejsza, ale takie uroki wiosny. Dobrze, że zbudowaliśmy barykadę, bo dzięki niej patrole niemców i lokalsów nas nie wypatrzyły
Foty:
https://picasaweb.google.com/1065095155 ... directlink

Pogoda zaskakująca nawet mimo zapowiedzi meteorologów. Teren przyjemny, trzeba będzie się jeszcze tam wybrać zwiedzić koleją część puszczy.
Dzień ciepły, noc trochę chłodniejsza, ale takie uroki wiosny. Dobrze, że zbudowaliśmy barykadę, bo dzięki niej patrole niemców i lokalsów nas nie wypatrzyły

Foty:
https://picasaweb.google.com/1065095155 ... directlink
Ostatnio zmieniony 19 mar 2012, 09:18 przez mwitek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kopek
mwitek pisze:Dobrze, że zbudowaliśmy barykadę, bo dzięki niej patrole niemców i lokalsów nas nie wypatrzyły

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
Dziękuję za wspólny wypad
Okazał się on być bardzo przyjemny, jednak aura dla mnie zbyt ciepła się okazała.
Przyjechałem w piątek w nocy i po ok 25 minutach wychodzenia z miasta - wlazłem w las pełen mgieł i błota - uroczo
Dolazłem do miejscówki wskazanej mi przez Marshalla, ale było tam zbyt mgliście. Poszedłem nieco w bok i rozbiłem się w suchym sosnowym lesie - nocka gwiaździsta. O poranku przybyli goście, i już razem poszwendaliśmy się po okolicy
Tereny zacne, zaś towarzysze bardzo mili - pozdrawiam
Fotki z tego co widzę wyszły bardzo ładne
Dziękuję raz jeszcze za wspólny wypad i chętnie przyjadę do Was kiedyś :->
Pozdrawiam.

Okazał się on być bardzo przyjemny, jednak aura dla mnie zbyt ciepła się okazała.
Przyjechałem w piątek w nocy i po ok 25 minutach wychodzenia z miasta - wlazłem w las pełen mgieł i błota - uroczo

Tereny zacne, zaś towarzysze bardzo mili - pozdrawiam

Fotki z tego co widzę wyszły bardzo ładne

Dziękuję raz jeszcze za wspólny wypad i chętnie przyjadę do Was kiedyś :->
Pozdrawiam.
Nie kuszę - lód był gruby i nie jestem głupi.Kopek pisze:Slaq kusi los z tym lodem.
Wypadzik był naprawdę fajny.
Wiosna pełną gębą. Fotki udały wam się naprawdę super. Marshall nie wiem, czemu narzekasz na swoje dzieła, one są po prostu super. Miałem zamiar spędzić tam czas aż do środy, jednak śmierć mojego dziadka pokrzyżowała plany i musiałem wracać w niedzielę.
Do następnego razu.
PS. Pozdrowienia z Hajnówki. Jeśli czas pozwoli to do białowieskiej zajrzę i spróbuję kilka fotek strzelić.
Wiosna pełną gębą. Fotki udały wam się naprawdę super. Marshall nie wiem, czemu narzekasz na swoje dzieła, one są po prostu super. Miałem zamiar spędzić tam czas aż do środy, jednak śmierć mojego dziadka pokrzyżowała plany i musiałem wracać w niedzielę.
Do następnego razu.
PS. Pozdrowienia z Hajnówki. Jeśli czas pozwoli to do białowieskiej zajrzę i spróbuję kilka fotek strzelić.
Gdzieś na dnie wielkiej szafy leży ostry nóż,
Stare dżinsy wystrzępione impregnuje kurz,
W kompasie igła zardzewiała, lecz kierunek znam,
Biorę wór na plecy i przed siebie gnam...
http://lupussurvival.blogspot.com/
Stare dżinsy wystrzępione impregnuje kurz,
W kompasie igła zardzewiała, lecz kierunek znam,
Biorę wór na plecy i przed siebie gnam...
http://lupussurvival.blogspot.com/
- Marshall
No właśnie - Lupus, Slaq, Mwitek, jeszcze raz dzięki za wspólne łażenie!
- Kopek
Tego nie powiedziałem kolego drogi.slaq pisze:i nie jestem głupi.
Kopek, odnośnie tego co mówiliśmy przez telefon- planów na weekend nie mam jak się okazało, a ciepło w miarę to może bym rowerkiem przypędził. Czy w sobotę, czy w niedzielę to się jeszcze okaże. Na razie jestem na tak. Zdradź może o co Ci tam dokładnie chodziło że drugiego chłopa do tego zadania potrzeba 

Prawdziwą porażką jest nie przegrać, lecz w ogóle nie podjąć walki.
- Kopek
Wypad po bunkrach na razie przeniesiony gdzieś w okolice czerwca. Może więcej osób się zbierze.
Planuję budowę pewnego ustrojstwa. Ale pozostawię to w tajemnicy. Jak możesz to przyjedź w sobotę. Spotkamy się przy szlabanie.
Planuję budowę pewnego ustrojstwa. Ale pozostawię to w tajemnicy. Jak możesz to przyjedź w sobotę. Spotkamy się przy szlabanie.
- Kopek
Zadzwonie do Ciebie jeszcze.Grigor423 pisze:No dobra, powiedz mniej więcej o której, powinienem być.
- Kopek
tu zobacz:Jeśli nie, to może chociaż polecicie jakieś interesujące miejsca w niedalekich od Łdz okolicach?
http://natura.mm.com.pl/
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
Łagiewniki na początek - spacer raczej dzień cały w sumie spędzić też można.
Grotniki k. Zgierza większy kawał lasu spokojnie na wypad
Głowno i okoliczne lasy między Głownem a Bratoszewicami, zarówno po północnej jak i południowej stronie grogi - moje strony rodzinne
Też spokojnie wypadzik możesz tam sobie zorganizować.
Grotniki k. Zgierza większy kawał lasu spokojnie na wypad
Głowno i okoliczne lasy między Głownem a Bratoszewicami, zarówno po północnej jak i południowej stronie grogi - moje strony rodzinne

- Kopek
Na wschód od wsi Cieszanowice (gmina Gorzkowice, powiat Piotrkowski) znajduje się sztuczny zbiornik wodny. Na zbiorniku tym znajduje się wyspa w przybliżeniu 1,3ha powierzchni. Na wyspę w lipcu 2009 dało się przejść od północy. Woda sięgała do szyi. Czyli jakieś 1.6 m głębokości było. Wyspa nie pokryta jest za bardzo roślinnością. Jedynie brzegi porośnięte są pałką wodną i pojedynczymi sztukami wierzby o skromnych rozmiarach. Sama wyspa robi wrażenie małej pustyni. Na brzegu południowym były gniazda rybitw i jaskółek brzegówek.
Ale do rzeczy.
Przyszło mi do głowy by zorganizować tam sobie jakieś weekendowe samodoszkalające warsztaty z przetrwania na „pustyni w upale”. Destylacja wody, budowa schronienia na taką okoliczność itp. Co tam do głowy przyjdzie. Termin lipiec lub sierpień. Pogoda musi dopisać. W każdej chwili będzie można schłodzić się w wodzie. Oczywiście taki termin sprzyja turystą. Więc było by wskazane stawienie się kilku osób. Z tego co widziałem na wyspę tylko od czasu do czasu ktoś się zapuszczał. Myślę, że można by zabrać nawet rodzinkę.
Co o tym sądzicie?
Współrzędne wyspy odczytane z geoportalu:
N 51º14'15,24''
E 19º41'27,8''
Aha zbiornika nie ma często na mapach
. Szukajcie więc go poprzez zdjęcia satelitarne.
Ale do rzeczy.
Przyszło mi do głowy by zorganizować tam sobie jakieś weekendowe samodoszkalające warsztaty z przetrwania na „pustyni w upale”. Destylacja wody, budowa schronienia na taką okoliczność itp. Co tam do głowy przyjdzie. Termin lipiec lub sierpień. Pogoda musi dopisać. W każdej chwili będzie można schłodzić się w wodzie. Oczywiście taki termin sprzyja turystą. Więc było by wskazane stawienie się kilku osób. Z tego co widziałem na wyspę tylko od czasu do czasu ktoś się zapuszczał. Myślę, że można by zabrać nawet rodzinkę.
Co o tym sądzicie?
Współrzędne wyspy odczytane z geoportalu:
N 51º14'15,24''
E 19º41'27,8''
Aha zbiornika nie ma często na mapach

- Marshall
Miejscówka fajna.
Piszę się. Myślę, że warto nawet z samej ciekawości obadania tego terenu.
Piszę się. Myślę, że warto nawet z samej ciekawości obadania tego terenu.