na allegro sa po 9 zl liofilizaty domowej produkcji

http://allegro.pl/liofilizaty-zywnosc-o ... 41263.html
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
nie sa pozywne? co ty za [...] piszesz ! 1 racja ma 3200 kalori:śfiść pisze: Wojskowe racje dobowe są jednak drogie, a z tego co widzę poza 2 konserwami jakimś dżemem 1 herbatą, kawą i cukierkiem nic wielce pożywnego nie mają
Zostać w domuśfiść pisze:Pojawiło się tutaj wiele ciekawych propozycji, jednak zmienia temperatura i kilka innych czynników - czyli odpadają wszelkiego typu czekolady które się topią, konserwy które są ciężkie, gotowa żywność liofilizowana która kosztuje krocie...
Co wy na to doświadczeni tekkingowcy?![]()
Dobra rada, jak będę miał wszystko co trzeba - (będę wiedział co może się przydać) zrobię taką listę.35 kg to przesada. 15, może 20 jak targasz jakąś lustrzankę, monopod i komplet słoików. Jak wychodzi Ci 35 kg - zrób sobie w miarę dokładną listę (google docs?) z orientacyjnymi wagami i podrzuć linka - ogolimy to migiem ze zbędnych gratów (i dorzucimy co trzeba).
Myślę, że nie chodzi o przeżycie. Ja wyraźnie odczuwam kopa energetycznego od posiłku. NIe raz łaziłem bez żarcia i z żarciem - umiarkowane lekkie żarcie to podstawa.dziul pisze:A ja myślę że sporo przesadzacie z tym żarciem na wypadach.
Człowiek spokojnie bez straty dla zdrowia może powstrzymać się od żarcia kilka dni.
Z tą stratą sprawności itp... to też przesada.
Niejednokrotnie robiłem sobie kilkudniowe (2-3 dni to norma ale często i dłuższe) głodówki w terenie z lenistwa...bo nie chciało mi się wracać z jakiejś ciekawej okolicy i żyję.