Postulujesz zwolnienie od podatku czy jakąś formę dopłaty za wzięcie ze schroniska?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Co roku przez 13 lat próbowałem opłacić podatek za posiadanie psa (około 30zł/rok). Za każdym razem słyszałem mniej więcej coś takiego: "Za TO pan chce zapłacić? TO pan nazywa psem? Pan TO zabierze i idzie do domu, a nie głowę zawraca".Ciek pisze:Ależ podatek od psa już istnieje, w Poznaniu to zdaje się 50 zł rocznie, czy nawet 75. Oczywiście tak samo jak z innymi podatkami przeżerany jest na zgoła inne sprawy, np. u nas zamiast na sprzątanie gówna z chodników idzie na stadion
Raczej zwolnienie niż dopłata. Oczywiście mówię o schroniskach nie takich jak prowadzone przez panią Villas ale te z pełną ewidencją i kastracją czworonogów.Ciek pisze:Postulujesz zwolnienie od podatku czy jakąś formę dopłaty za wzięcie ze schroniska?
a czy kierowca ma prawo pić alkohol? Ma prawo, musi tylko pamiętać by zawartość alkoholu we krwi nie skoczyła ponad dopuszczalny limitProwler pisze:Zirkau, że tak głupio zapytam bo w sumie to znam odpowiedź ale jeśli myśliwy nawet przez całe polowanie nosił broń na plecach i nie strzelał to czy miał prawo pić alkohol ?
Zirkau pisze:Czy to oznacza że będąc w stanie nietrzeźwości już mogę ?
Nietrzeźwość – według polskiego Kodeksu karnego z 1997 roku stan nietrzeźwości zachodzi, gdy zawartość alkoholu we krwi przekracza 0,5 promila.
Czy to oznacza bubel prawny w ustawie o broni i amunicji ?
bo za darmo to można po r*** dostaćCiek pisze:O, to lubię, a za ile?
Jeśli małżonka nie ma uprawnień na broń myśliwską to nie może jej przewozić. Obecność małżonka (właściciel broni) na siedzeniu obok nic tu nie zmieniaZirkau pisze:cóż broń dawno schowana, małżonka/małżonek robi za kierowcę