Sok z Brzozy
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Właśnie eksperymentalnie przegryza mi się spirytus z sokiem brzozy i miętąxenomorph pisze:[...]
A teraz pytanie. Czy macie jakiś ciekawy przepis co można dobrego (sprawdzonego) z soku zrobić?
Raczej nie będę odparowywał wody, bo nie mam zamiaru hurtowo soku pobierać. Ot tak dla smaku i zdrowia.
Dziękuję i pozdrawiam

Sok gotowałem tak długo aż połowa odparowała. W spirytusie moczyłem miętę przez 24h. Przecedziłem, zmieszałem z sokiem i zlałem do butelek.
Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
-
Wadowice też ruszyły... ja również zaliczyłem moją pierwszą degustacje. Testowałem różne rodzaje nacięć i już rozumiem o co chodziło gdy ktoś na forum polecał aby wiercić nie nacinać, jedno nacięcie z zeszłego tygodnia (wtedy jeszcze nie szło) słabo zalepiłem i sok po tygodniu dalej z niego płynął. Jak dla mnie najprostszą metodą jest obcięcie trzech gałązek i wsadzenie końcówek do jednej butelki (warto dociążyć taki układ by butelka była pionowo żeby się nie przelewało).
- Offtime
- Tytuł użytkownika: niedzielny harcerzyk
Prawdziwi mężczyźni nie wiercą w drzewach, łapią dzięcioła i jemu karzą robotę wykonać, a czekając na efekty żują pszczoły czy coś takiego 

Moja kolekcja militariów
Casual Survival Blog
Forum internetowe nie służy dyskusji, co najwyżej wymianie poglądów.
-
- Tytuł użytkownika: awski
W czasie roboty przegryzałem 10mm kulki od łożysk, a poza tym pracowałem z przypiętą do pasa maczetą, jednocześnie dumnie prężąc biceps z wytatuowanym I LOVE B.G., czyli wszystko się odbywało wg najwyższych standardów siurwiwajluOfftime pisze:Prawdziwi mężczyźni nie wiercą w drzewach, łapią dzięcioła i jemu karzą robotę wykonać, a czekając na efekty żują pszczoły czy coś takiego

Pszczoły żują dzieci i kobiety. Prawdziwy mężczyzna żuje szerszenie i przygryza dzikiem... żywym dzikiem.
Ps. w rembridż rzeczywiście cieknie (wczoraj pierwsze co zrobiłem po powrocie do domu, to wybrałem się na brzózki) ale póki co jak dla mnie mało esencjonalny soczek, że się tak wyraże. Czekam jeszcze jak troszkę mocniej słoneczko zaświeci.
Ps. w rembridż rzeczywiście cieknie (wczoraj pierwsze co zrobiłem po powrocie do domu, to wybrałem się na brzózki) ale póki co jak dla mnie mało esencjonalny soczek, że się tak wyraże. Czekam jeszcze jak troszkę mocniej słoneczko zaświeci.
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
do kiedy brzoza daje sok ?? chodzi mi o przybliżone miesiące kiedy przestaje "pompować kanalizacje".
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
o ile masz butelki po pewnym piwie, gdzie kapsel jest szczelnie dociskany przez drut, to po zwykłym 60 minutowym wekowaniu nie powinieneś mieć większych problemów z utrzymaniem takiego syropu nawet przez 3 lata w chłodnej i ciemnej piwnicy.
Lotus Turbo Challenge II
-
- Tytuł użytkownika: Warsztat 77 Katowcie