A to ostatnie nabytki:

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Bardzo często taki nóż to przerost formy nad treścią, przy zachowaniu tandetnego wykonania, dla tego wzbudza takie emocje. Pewne jest to że nóż ma przede wszystkim robić to czego wymaga od niego właściciel, jeśli sie z tego wywiązuje to OK, a jak nie to oznacza że właściciel jest masochistąWrzolu pisze:Wiem że ludzie bardzo nażekają na noże typu Rambo a niesłusznie!
Może się mylę, ale mam wrażenie że jest minimalnie niedoszlifowana krawędź tnąca i na końcu został mały zadzior który może skutecznie porysować kamień do ostrzenia. Do samego kształtu nie ma co się czepiać, tak to wymyślili i tak jest.Treasure Hunter pisze:Tanto- ja myślę, że to jest dokładnie tak jak miało być. Zaprojektowali taki choil i myślę, że doskonale sprawdzi się ułatwiając ostrzenie.
Wrzolu pisze:Wiem że ludzie bardzo nażekają na noże typu Rambo a niesłusznie! Parę miesięcy temu zamówiłem sobie taki nóż (niewiem czy mogę tu "reklamować" strony internetowe ale zaryzykuję) na stronie Military.pl. Nóż nazywa się Ramster i używałem go już do przeróżnych zadań typu rąbanie drewna czy wspinanie się na drzewa. ma zasobnik i jest stosunkowo tani bo ok. 200 zł jak narazie jest w stanie w jakim mi go przysłano.
Jeśli ktoś jest nowy w dziedzinie survivalu to polecam ten nóż![]()
![]()