Czarnobyl 2008
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- palowski
- Gadu Gadu: 5301996
- Tytuł użytkownika: wiszę w hamaku
LINK
W ten sposób umierają legendy. A ja wciąż po cichu marzę o Prypeciu takim, jak go w hodowałem w przekonaniu, że to nadal miejsce odludne, zamknięte, wyklęte.
Może sie uda zajechać tam w wakacje, mam nadzieję, że nawet tak uturystycznione miejsce będzie czymś ciekawym, gdy wybrać się tam na własną rękę, dojść na dziko z kompasem w ręku "od strony lasu" i zrobić to o brzasku.
W ten sposób umierają legendy. A ja wciąż po cichu marzę o Prypeciu takim, jak go w hodowałem w przekonaniu, że to nadal miejsce odludne, zamknięte, wyklęte.
Może sie uda zajechać tam w wakacje, mam nadzieję, że nawet tak uturystycznione miejsce będzie czymś ciekawym, gdy wybrać się tam na własną rękę, dojść na dziko z kompasem w ręku "od strony lasu" i zrobić to o brzasku.
- cyntelfuga
- Gadu Gadu: 5673246
Za pewne jest w tym coś prawdy, jednak proponuję poczytać o tym trochę na stronie www.opuszczone.com.
Chłopaki byli tam 2 razy. Bez przepustki nie wleziesz, a o lesie zapomnij. Polecam filmik z grzybem.
Chłopaki byli tam 2 razy. Bez przepustki nie wleziesz, a o lesie zapomnij. Polecam filmik z grzybem.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:22 przez cyntelfuga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niestey, też chcę się kiedyś tam wybrać, bo ten temat mnie bardzo interesuje, dość ciekawa stronka o czarnobylu i podróżach po nim - http://stara.kawiarenka.pl/ghosttown/chapter1.html
Mógłbyś napisać coś więcej? Wybierasz się tam?Mózg pisze:Może sie uda zajechać tam w wakacje
- Rzez
- Gadu Gadu: 2437677
- Tytuł użytkownika: F&L
http://inmotion.magnumphotos.com/essay/chernobyl
Zapomniałem dodać - w Świecie Nauki jakiś czas temu był ciekawy papier o Czarnobylu. Z badań wynikało min. że zachorowalność na niektóre odmiany raka wśród osób "napromieniowanych" jest mniejsza niż generalnie w populacji. A reszta jak w tekście stoi, czyli wiekszość osób tak na prawdę tylko czuje się poszkodowana, zaś w rzeczywistości wcale nie zostali za bardzo dotknięci (zdrowotnie) nadmiernym promieniowaniem.
Zapomniałem dodać - w Świecie Nauki jakiś czas temu był ciekawy papier o Czarnobylu. Z badań wynikało min. że zachorowalność na niektóre odmiany raka wśród osób "napromieniowanych" jest mniejsza niż generalnie w populacji. A reszta jak w tekście stoi, czyli wiekszość osób tak na prawdę tylko czuje się poszkodowana, zaś w rzeczywistości wcale nie zostali za bardzo dotknięci (zdrowotnie) nadmiernym promieniowaniem.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:39 przez Rzez, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtekzerek
- Gadu Gadu: 4865584
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Podobno dzisiaj wycieczka do Czarnobyla to żaden kłopot, wystarczy poszukać. Też mam zamiar pojechać (Może nawet w te wakacje się uda), ale wolałbym pojechać na własną, a nie z wycieczką, co jest także możliwe.
I chyba jest ograniczenie wiekowe, a szkoda bo siostra też ma chęć pojechać i obfotografować wszystko.
Dla tej atmosfery...
I chyba jest ograniczenie wiekowe, a szkoda bo siostra też ma chęć pojechać i obfotografować wszystko.
Dla tej atmosfery...
-
Fajna strona, sporo zdjęć: http://pripyat.com/en/
-
- Gadu Gadu: 2813508
http://elenafilatova.com/index_pl.html Właścicielkę strony znam osobiście
2 lub 3 razy w roku widzimy się na zlotach
spoko Babeczka jak dla mnie przegina z prędkością ale nie o to chodzi
jeśli byli by chętni minimum 10 osób
była by możliwość zorganizowania takowego wypadu i w dosyć dużym stopniu zmniejszyć koszty :Greenie:
Wrażenia z siodła motocykla
nie zapomniane
reszta więcej info jak cos na priv co by nie było ze jakaś reklama czy cus
. Pozdrawiam

-
Nie jeżdżę po zlotach. Wolę długodystansowe wypady turystyczne, szczególnie na wschód. No ale dość offu
[ Dodano: 2009-02-06, 11:16 ]
Dobra, trochu mi się plany wakacyjne pozmieniały w związku z niemożnością przekroczenia granicy rosyjsko - gruzińskiej... także uderzam na moto do Kazachstanu
Wolf78, masz jakieś namiary na tą kobitę co śmiga Kawą Nindża po Czarnobylu? Ok 11 września będę wracał przez Kijów i chciałbym zahaczyć po drodze o sarkofag 

[ Dodano: 2009-02-06, 11:16 ]
Dobra, trochu mi się plany wakacyjne pozmieniały w związku z niemożnością przekroczenia granicy rosyjsko - gruzińskiej... także uderzam na moto do Kazachstanu

Born to be wild
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
http://ground-zero.eu/forum/index.php
Czasem pojawia się oferta wyjazdów niekomercyjnych, która z reguły jest droższa niż komercyjne, ale za to zdecydowanie atrakcyjniejsza.
Generalnie nawet wyjazdy komercyjne zapewniają jakiś tam poziom atrakcji, ale gdybym miał jechać drugi raz to chyba już w mniejszej grupie i możliwe że na własną rękę.
http://ground-zero.eu/forum/index.php
Czasem pojawia się oferta wyjazdów niekomercyjnych, która z reguły jest droższa niż komercyjne, ale za to zdecydowanie atrakcyjniejsza.
Generalnie nawet wyjazdy komercyjne zapewniają jakiś tam poziom atrakcji, ale gdybym miał jechać drugi raz to chyba już w mniejszej grupie i możliwe że na własną rękę.