Czarnobyl 2008
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- palowski
- Gadu Gadu: 5301996
- Tytuł użytkownika: wiszę w hamaku
LINK
W ten sposób umierają legendy. A ja wciąż po cichu marzę o Prypeciu takim, jak go w hodowałem w przekonaniu, że to nadal miejsce odludne, zamknięte, wyklęte.
Może sie uda zajechać tam w wakacje, mam nadzieję, że nawet tak uturystycznione miejsce będzie czymś ciekawym, gdy wybrać się tam na własną rękę, dojść na dziko z kompasem w ręku "od strony lasu" i zrobić to o brzasku.

W ten sposób umierają legendy. A ja wciąż po cichu marzę o Prypeciu takim, jak go w hodowałem w przekonaniu, że to nadal miejsce odludne, zamknięte, wyklęte.
Może sie uda zajechać tam w wakacje, mam nadzieję, że nawet tak uturystycznione miejsce będzie czymś ciekawym, gdy wybrać się tam na własną rękę, dojść na dziko z kompasem w ręku "od strony lasu" i zrobić to o brzasku.
- cyntelfuga
- Gadu Gadu: 5673246
Za pewne jest w tym coś prawdy, jednak proponuję poczytać o tym trochę na stronie www.opuszczone.com. 
Chłopaki byli tam 2 razy. Bez przepustki nie wleziesz, a o lesie zapomnij. Polecam filmik z grzybem.

Chłopaki byli tam 2 razy. Bez przepustki nie wleziesz, a o lesie zapomnij. Polecam filmik z grzybem.
					Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:22 przez cyntelfuga, łącznie zmieniany 1 raz.

- 

Wedrowycz89
Niestey, też chcę się kiedyś tam wybrać, bo ten temat mnie bardzo interesuje, dość ciekawa stronka o czarnobylu i podróżach po nim - http://stara.kawiarenka.pl/ghosttown/chapter1.html

Mógłbyś napisać coś więcej? Wybierasz się tam?Mózg pisze:Może sie uda zajechać tam w wakacje
- Rzez
- Gadu Gadu: 2437677
- Tytuł użytkownika: F&L
http://inmotion.magnumphotos.com/essay/chernobyl
Zapomniałem dodać - w Świecie Nauki jakiś czas temu był ciekawy papier o Czarnobylu. Z badań wynikało min. że zachorowalność na niektóre odmiany raka wśród osób "napromieniowanych" jest mniejsza niż generalnie w populacji. A reszta jak w tekście stoi, czyli wiekszość osób tak na prawdę tylko czuje się poszkodowana, zaś w rzeczywistości wcale nie zostali za bardzo dotknięci (zdrowotnie) nadmiernym promieniowaniem.

Zapomniałem dodać - w Świecie Nauki jakiś czas temu był ciekawy papier o Czarnobylu. Z badań wynikało min. że zachorowalność na niektóre odmiany raka wśród osób "napromieniowanych" jest mniejsza niż generalnie w populacji. A reszta jak w tekście stoi, czyli wiekszość osób tak na prawdę tylko czuje się poszkodowana, zaś w rzeczywistości wcale nie zostali za bardzo dotknięci (zdrowotnie) nadmiernym promieniowaniem.
					Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 22:39 przez Rzez, łącznie zmieniany 1 raz.

- wojtekzerek
- Gadu Gadu: 4865584

Wedrowycz89
- Tytuł użytkownika: UCePe ssie
Podobno dzisiaj wycieczka do Czarnobyla to żaden kłopot, wystarczy poszukać. Też mam zamiar pojechać (Może nawet w te wakacje się uda), ale wolałbym pojechać na własną, a nie z wycieczką, co jest także możliwe. 
I chyba jest ograniczenie wiekowe, a szkoda bo siostra też ma chęć pojechać i obfotografować wszystko.
Dla tej atmosfery...

I chyba jest ograniczenie wiekowe, a szkoda bo siostra też ma chęć pojechać i obfotografować wszystko.
Dla tej atmosfery...
- 

Wedrowycz89

Wedrowycz89
Fajna strona, sporo zdjęć: http://pripyat.com/en/

- 

Wedrowycz89
- Gadu Gadu: 2813508
http://elenafilatova.com/index_pl.html Właścicielkę strony znam osobiście   2 lub 3 razy w roku   widzimy się na zlotach
  2 lub 3 razy w roku   widzimy się na zlotach  spoko Babeczka jak dla mnie przegina z prędkością   ale nie o to chodzi
 spoko Babeczka jak dla mnie przegina z prędkością   ale nie o to chodzi  jeśli byli by chętni minimum 10 osób
  jeśli byli by chętni minimum 10 osób  była by możliwość  zorganizowania takowego wypadu i w dosyć dużym stopniu zmniejszyć koszty :Greenie:
  była by możliwość  zorganizowania takowego wypadu i w dosyć dużym stopniu zmniejszyć koszty :Greenie:  Wrażenia  z siodła motocykla
  Wrażenia  z siodła motocykla   nie zapomniane
 nie zapomniane   reszta więcej info jak cos na priv co by nie było ze jakaś reklama czy cus
   reszta więcej info jak cos na priv co by nie było ze jakaś reklama czy cus  .  Pozdrawiam
 .  Pozdrawiam

2 lub 3 razy w roku   widzimy się na zlotach
  2 lub 3 razy w roku   widzimy się na zlotach  spoko Babeczka jak dla mnie przegina z prędkością   ale nie o to chodzi
 spoko Babeczka jak dla mnie przegina z prędkością   ale nie o to chodzi  jeśli byli by chętni minimum 10 osób
  jeśli byli by chętni minimum 10 osób  była by możliwość  zorganizowania takowego wypadu i w dosyć dużym stopniu zmniejszyć koszty :Greenie:
  była by możliwość  zorganizowania takowego wypadu i w dosyć dużym stopniu zmniejszyć koszty :Greenie:  Wrażenia  z siodła motocykla
  Wrażenia  z siodła motocykla   nie zapomniane
 nie zapomniane   reszta więcej info jak cos na priv co by nie było ze jakaś reklama czy cus
   reszta więcej info jak cos na priv co by nie było ze jakaś reklama czy cus  .  Pozdrawiam
 .  Pozdrawiam- 

Wedrowycz89
Nie jeżdżę po zlotach. Wolę długodystansowe wypady turystyczne, szczególnie na wschód. No ale dość offu  

[ Dodano: 2009-02-06, 11:16 ]
Dobra, trochu mi się plany wakacyjne pozmieniały w związku z niemożnością przekroczenia granicy rosyjsko - gruzińskiej... także uderzam na moto do Kazachstanu Wolf78, masz jakieś namiary na tą kobitę co śmiga Kawą Nindża po Czarnobylu? Ok 11 września będę wracał przez Kijów i chciałbym zahaczyć po drodze o sarkofag
  Wolf78, masz jakieś namiary na tą kobitę co śmiga Kawą Nindża po Czarnobylu? Ok 11 września będę wracał przez Kijów i chciałbym zahaczyć po drodze o sarkofag 

[ Dodano: 2009-02-06, 11:16 ]
Dobra, trochu mi się plany wakacyjne pozmieniały w związku z niemożnością przekroczenia granicy rosyjsko - gruzińskiej... także uderzam na moto do Kazachstanu
 Wolf78, masz jakieś namiary na tą kobitę co śmiga Kawą Nindża po Czarnobylu? Ok 11 września będę wracał przez Kijów i chciałbym zahaczyć po drodze o sarkofag
Born to be wild
						- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
http://ground-zero.eu/forum/index.php
Czasem pojawia się oferta wyjazdów niekomercyjnych, która z reguły jest droższa niż komercyjne, ale za to zdecydowanie atrakcyjniejsza.
Generalnie nawet wyjazdy komercyjne zapewniają jakiś tam poziom atrakcji, ale gdybym miał jechać drugi raz to chyba już w mniejszej grupie i możliwe że na własną rękę.

http://ground-zero.eu/forum/index.php
Czasem pojawia się oferta wyjazdów niekomercyjnych, która z reguły jest droższa niż komercyjne, ale za to zdecydowanie atrakcyjniejsza.
Generalnie nawet wyjazdy komercyjne zapewniają jakiś tam poziom atrakcji, ale gdybym miał jechać drugi raz to chyba już w mniejszej grupie i możliwe że na własną rękę.