Helikon Australian Army Jacket
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Widział ktoś ten produkt na żywo? Interesuje mnie głównie krój tej bluzy oraz to czy, tak jak większość ogólnie dostępnych polarów i wyrobów polaropodobnych, jest workowaty czy przylegający do ciała? Kolejna rzecz - obwód stójki? Trzeba upychać szalik żeby nie podwiewało?
Kolejną rzeczą która mnie zastanawia jest umiejscowienie kieszeni biodrowych - nie są one za bardzo przesunięte w kierunku boku?
Kolejną rzeczą która mnie zastanawia jest umiejscowienie kieszeni biodrowych - nie są one za bardzo przesunięte w kierunku boku?
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- Tanto
- Administrator
Tresor, jakbym dodał zdjęcie to każdy mógłby napisać że 'to fajne, a tamto nie' tak naprawdę nie mając większego pojęcia o czym pisze, a mi zależy na opiniach podpartych doznaniami organoleptycznymi. Dla tego też uknułem sprytny plan - brak zdjęcia nie przeszkadza osobom które wiedzą o co chodzi, a zniechęca teoretyków 
Jeśli chodzi o zaprzyjaźnione forum, to brak mi czasu na sumienne zajęcie się jedynym słusznym, a śledzenie tematów na innych jest praktycznie tak nieosiągalne jak wygrana w totolotka

Jeśli chodzi o zaprzyjaźnione forum, to brak mi czasu na sumienne zajęcie się jedynym słusznym, a śledzenie tematów na innych jest praktycznie tak nieosiągalne jak wygrana w totolotka

"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
- Okruch
- Tytuł użytkownika: Czciciel BK-7
1. Australian fajnie działa z koszulką termo; z bawełnianym T-shirtem jest bardzo ciepły.
2. Obwód stójki jest tak dobrany, żeby zmieściła się na szyi taktyczna arafatka/sorgo.
3. Położenie kieszeni mi nie przeszkadza.
4. Duży plus za dwukierunkowe zamki - nie tylko główny, ale również pod pachami. \
5. Konstrukcja jest dopasowana, i to duży plus. Raz, że kontaktuje się z pierwszą warstwą i odprowadza wilgoć; dwa, na Australiana możan założyć inną kurtkę i nie będzie się wyglądało jak ludzik Michelina.
2. Obwód stójki jest tak dobrany, żeby zmieściła się na szyi taktyczna arafatka/sorgo.
3. Położenie kieszeni mi nie przeszkadza.
4. Duży plus za dwukierunkowe zamki - nie tylko główny, ale również pod pachami. \
5. Konstrukcja jest dopasowana, i to duży plus. Raz, że kontaktuje się z pierwszą warstwą i odprowadza wilgoć; dwa, na Australiana możan założyć inną kurtkę i nie będzie się wyglądało jak ludzik Michelina.
- Tanto
- Administrator
Okruch, masz może jakieś fotki tego ciucha z 'wypełnieniem' tzn. na człowieku?
Jeśli masz w rozmiarze XL to byłbym wdzięczny za dokładne obmierzenie.
Dobrze mi się wydaje że materiał jest gładki a nie mechaty jak w najczęściej spotykanych polarach/windblockach?
Jeśli masz w rozmiarze XL to byłbym wdzięczny za dokładne obmierzenie.
Dobrze mi się wydaje że materiał jest gładki a nie mechaty jak w najczęściej spotykanych polarach/windblockach?
Na pewnym zaprzyjaźnionym forum user Mich123 swego czasu podawał wymiary AAJTanto pisze: Jeśli masz w rozmiarze XL to byłbym wdzięczny za dokładne obmierzenie.

- Okruch
- Tytuł użytkownika: Czciciel BK-7
http://img17.imageshack.us/gal.php?g=zrzut090925029.jpg
Link do galerii z fotkami. Jeżeli macie jeszcze jakieś prośby, postaram się je spełnić.
Link do galerii z fotkami. Jeżeli macie jeszcze jakieś prośby, postaram się je spełnić.
- palowski
- Gadu Gadu: 5301996
- Tytuł użytkownika: wiszę w hamaku
obawiam się o problematyczne miejsce łączenia wzmocnienia z materiałem zasadniczym - czy nie wyciera się ono przez taką różnice w materiałach?
----------------
Now playing: ghost love score (orchestral version)
----------------
Now playing: ghost love score (orchestral version)
- Tanto
- Administrator
Okruch, dzięki za zdjęcia. Z tego co widzę to raczej nie będę ryzykował zakupu bez przymierzenia - jak dla mnie jest za duża przerwa pomiędzy stójką a szyją.