Survivalmania 2016 |
Autor |
Wiadomość |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-13, 08:28
|
|
|
Prosiak zamówiony.... jak mi zaśpiewali ile to ostatecznie kosztuje to trochę zmiękłem
Tak że jak ktoś wesprze w partycypacji kosztów to będę dźwięczny.
Niezależnie od wszystkiego - zapraszam brać reconową w sobotni wieczór na Prosię Proszę
Oczywiście podzielimy się z pozostałymi uczestnikami Survivalmanii.
A jak kto będzie chciał uczestniczyć, tudzież sie podszkolić w pieczystym to startuję z warsztatem o 10-tej. |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
geser

Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2013 Posty: 176 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2016-05-13, 11:17
|
|
|
Partycypacja przygotowana. |
|
|
|
 |
Precel

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2014 Posty: 235 Skąd: Oleśnica
|
Wysłany: 2016-05-13, 21:45
|
|
|
A czy istnieje opcja z dostawą do domu |
_________________ Co nas nie zabije... to wzmocni nasze drinki. |
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-17, 09:38
|
|
|
Jakieś jeszcze propozycje co do nazwy potrawy ?
Na razie mamy propozycje :
- Wypychaniec
- Zapętlonka
- NaDźwiedzianiec
- Nadziewanka |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
g0liath

Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2011 Posty: 67 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-05-17, 15:55
|
|
|
Pożerucha, albo pożernica, takie mi jeszcze do głowy przyszły
pisałem kilka postów temu |
_________________ 86400s każdego dnia do wykorzystania. |
|
|
|
 |
Sikor

Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Wrz 2014 Posty: 201 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2016-05-23, 08:28
|
|
|
Zapętlonka
 |
_________________ Krótko i na temat. |
|
|
|
 |
Precel

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2014 Posty: 235 Skąd: Oleśnica
|
Wysłany: 2016-05-23, 09:56
|
|
|
Sikor grubo...
Masz foty jak wyszło "Po"? |
_________________ Co nas nie zabije... to wzmocni nasze drinki. |
|
|
|
 |
g0liath

Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2011 Posty: 67 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-05-23, 10:01
|
|
|
Znikło szybciej niż zdążyłbyś pomyśleć
Pomimo kilku niezadowolonych z faktu, że degustacja została przeniesiona z 22:00 na 9:30 następnego dnia, chyba nikt, kto spróbował, nie powiedział, że nie było warto czekać...
Dzięki Dźwiedziu, rewelka |
_________________ 86400s każdego dnia do wykorzystania. |
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-23, 10:11
|
|
|
Pięknie dziękuję Reconotowej Braci - jak zwykle niezawodni. Miałem tyle rąk do pomocy że chwilami zostało mi tylko mówienie co robić.
W konkursie na nazwę wygrała propozycja g0liath-a, czyli potrawa oficjalnie się nazywa ZAPĘTLONKA.
Zasadniczo wyszła tak że przy wydawaniu musiałem uważać na kłębiący sie tłumek, nawet jakiś smyk mnie zaszedł od tyłu i wcisnął łapkę do prosiaka by rąbnąć kurze udko, a 5 cm obok kroiłem mięcho swoim tanto, mało brakło a byłoby w potrawie o kilka palców więcej.
A to zawiniątko na zdjęciu to jakiś koleś co za bardzo kozaczył - nikt się nie zorientował że jednego zabrakło bo ilość namiotów po imprezie też była o jeden mniejsza. |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
Sikor

Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Wrz 2014 Posty: 201 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2016-05-23, 11:44
|
|
|
Niestety, zdjęć gotowej zapętlonki nie mam. Ale widziałem na FB, że ktoś uwiecznił smakowity kawałek prosiaczka.
Dodam tylko, że w godzinach nocnych były próby wcześniejszego, nielegalnego wydobycia potrawy. Oczywiście udaremnione |
_________________ Krótko i na temat. |
|
|
|
 |
GawroN
Szczupły blondyn

Pomógł: 13 razy Wiek: 42 Dołączył: 18 Kwi 2012 Posty: 633 Skąd: Chorzów / Śląsk
|
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-23, 14:28
|
|
|
GawroN napisał/a: | A ja się pytam kto z prosiaka zrobił delfina ?? Gdzie się podziały skrzydełka wieprzowe | W środku, przemielone i zmieszane z czosnkiem niedźwiedzim - inaczej trudno by go było zawinąć a jakoś trzeba było wypełnić miejsce pomiędzy kurakami. |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
Precel

Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2014 Posty: 235 Skąd: Oleśnica
|
Wysłany: 2016-05-24, 10:33
|
|
|
Sikor, Jak trafisz jeszcze na te foty
Sikor napisał/a: | zdjęć gotowej zapętlonki nie mam. Ale widziałem na FB, że ktoś uwiecznił smakowity kawałek prosiaczka. |
to wyślij linka proszę |
_________________ Co nas nie zabije... to wzmocni nasze drinki. |
|
|
|
 |
Piotru
Dołączył: 12 Sie 2014 Posty: 4 Skąd: Włodawa i Łódź
|
|
|
|
 |
Gagatka13
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Paź 2013 Posty: 25 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 2016-05-24, 18:26
|
|
|
aż mi ślinka pociekła na wspomnienie smaków prosiaczkowo - kurczakowo - pstrągowych |
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-25, 15:06
|
|
|
Jak wyjeliśmy zapętlonkę to mało kto robił foty - większość już czekała z menażkami Ale znalazł się jakiś wegetarianin i jest :
Dzięki chłopakom z WSS za fotę. |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
Sikor

Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Wrz 2014 Posty: 201 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2016-05-25, 19:14
|
|
|
Dokładnie było tak jak Dźwiedziu napisał, nikt nie myślał o zdjęciach. Zapach sparaliżował wszystkich. Jednak resztką samokontroli Black Fox'i machnęli TU i TU dwie foty. |
_________________ Krótko i na temat. |
|
|
|
 |
Apo
WATAHA Z POPRAWCZAKA

Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 28 Lis 2011 Posty: 731 Skąd: Lasy Pomorza
|
Wysłany: 2016-05-28, 09:27
|
|
|
Kurde, jeśli w przyszłym roku zapętlonka będzie w menu, to jadę na survivalmanię |
_________________ look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn! |
|
|
|
 |
Dźwiedź
brat cebka

Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Wrz 2013 Posty: 689 Skąd: GoldenCity
|
Wysłany: 2016-05-28, 18:08
|
|
|
Apo, - a co stoi na przeszkodzie by była w menu zlotowym Recona ? Choć nie na tę jesień bo w związku z bliską obecnością morza planuję rybkową wędzarenkę w syberyjskim stylu - ale na razie cichosza. |
_________________ BUK, HUMOR i DZICZYZNA |
|
|
|
 |
g0liath

Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2011 Posty: 67 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2016-06-02, 06:31
|
|
|
Dawid (Predator), masz może fotki ludzi z SurvivalManii jeszcze jakieś poza Bushcraftem i tymi na Picasa ?
Sikor pewnie będzie zainteresowany szczególnie jedną, jak podczas przeprawy żona do niego dzwoniła |
_________________ 86400s każdego dnia do wykorzystania. |
|
|
|
 |
Apo
WATAHA Z POPRAWCZAKA

Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 28 Lis 2011 Posty: 731 Skąd: Lasy Pomorza
|
Wysłany: 2016-06-13, 15:42
|
|
|
Dźwiedź napisał/a: | Apo, - a co stoi na przeszkodzie by była w menu zlotowym Recona ? Choć nie na tę jesień bo w związku z bliską obecnością morza planuję rybkową wędzarenkę w syberyjskim stylu - ale na razie cichosza. |
Tak jak pisałam szybciej na wątku zlotowym 2016 o wędzarnię będę bardzo ładnie prosić, także idealnie Twój cicho-plan się wpasuje
A zapętlonkę i tak kiedyś muszę zjeść! Nie ważne przy jakiej to okazji |
_________________ look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn! |
|
|
|
 |
|