No założenie do 100 km w 24 godziny ale zapewne jak zrobimy w krócej to będzie walić jak najwięcej tych kilometrów i może pokusimy się o te 150 km.
Strój będę miał taki.
Skarpetki trekingowe (jaki materiał by się do tego najbardziej nadał? )
Bojówki i nie wiem czy z rip stopu czy brać ACU. wydaje mi się że ten pierwszy szybciej wyschnie w razie czego.
Polar Patriot i kurtka Trooper z helikona.
Koszulka termoaktywna z długim rękawem ( jakąś polecacie w rozsądnej cenie? )
Oczywiście czapka i rękawiczki.
Protektor commando.
Nie chce zakładać jakiś leginsów, butków trekingowych i leciutkich. Nie ukrywam że ubrania military podkręcają mi klimat
Jak ruszyliśmy pierwszy raz na 100 km to planowaliśmy co godzinę 5 minut postoju ale jednak praktyka to całkiem coś innego niż teoria i przerwy były nieregularne. W ciągu tych 45 km mieliśmy po 20-30 km ognisko z kiełbasą i ruszyło nam się dobrze.
Ogólnie chodzę dużo, aczkolwiek pytam się bo zawsze ktoś coś doradzi i powie czegoś czego ja nie wiem

kto pyta ten nie błądzi :d
Oczywiście GPS w telefonie, latarki czołowe plus jeden mag lite.
Waga plecaków będzie spora bo jedziemy w lasy Janowskie gdzie mamy zamair wziąć śpiwory, plandekę, karimaty, flaszkę, ogórki kiszone i takie tam no wiecie o co chodzi
Kto był w Janowskich to zapewne wie że nieraz potrafią dopisać bagna

a i gdyby ktoś znał te lasy dobrze i orientował się gdzie jest cypel lub miejscowość w okolicach Janowskich gdzie stoi czołg T-34 to prosiłbym o kontakt na priv. Kiedyś odwiedziłem właśnie ten cypel koło wielkich bagien i tą miejscowość z czołgiem ale nie mam pojęcia jak je teraz odnaleźć : /