No dobra na początek kilka fotek tak na zachętę

https://plus.google.com/photos/10134098 ... oPhjKWR1QE
Sanrenmu 710
Dane techniczne:
model: 710
seria: EDC
stal: 8Cr13MoV
hartowanie: 57-58 HRC
blokada: Frame Lock
ostrze: Drop Point Utility
szlif: wklęsły
rękojeść: stal nierdzewna
otwieranie: Ambidextrous Thumb-Studs
klips: Tip Down
długość ostrza: 71 mm
długość całkowita: 165 mm
długość po złożeniu: 93 mm
grubość ostrza: 2,53 mm
waga: 92 g
opakowanie: oryginalne pudełko
Producent: Sanrenmu
Moje odczucie co do 710 można opisać krótko jako, miłość do klasyki. Nożyk wykonany bardzo solidnie( w tym segmencie cenowym) i bez zbędnych bajerów. Ostrze wyskakuje szybko i pewnie po użyciu kołka który jest umieszczony po obu stronach ostrza, taki ukłon w stronę leworęcznych. Brakło mi tu jedynie możliwości mocowania klipsa z drugiej strony. Blokada frame lock mocno trzyma ostrze, a wyżłobienie pod palec w rękojeści i faktura na grzbiecie ostrza pozwala nam na bezpieczną pracę. Otwór na linkę jest odpowiednio duży i umiejscowiony w rozsądnym miejscu. Jednak ja osobiście uważam że 710 to taki trochę „elegancik” i nie bardzo pasuje mu krawat z paracordu. W lesie używam go jeśli już to do naprawdę podręcznych prac, wiadomo to nie jest „obozowiec” tylko „mieszczuch” ale nadal to bardzo ostre ostrze które przetnie linkę, natnie kiełbaskę czy pomoże uporać się z zaostrzeniem patyka. Bardzo dobrze się go czyści,bo brud praktycznie nie ma się gdzie chować, dzięki prostej konstrukcji. Bardzo ładnie łączy się z garniturem czy jeśli chodzi o panie z gustowną kreacją (ale nie szalejmy za bardzo mówię raczej o wewnętrznej kieszeni) Masa tego nożyka jest odczuwalna w porównaniu do LB-763 ale 92 g to nie masa kowadła więc kieszeni na pewno nie urwie. Polecać nie muszę...wszak to klasyka.
Sanrenmu LB-763 EDC
Dane techniczne:
model: LB-763 EDC
seria: EDC
stal: 8Cr13MoV
szlif: wklęsły
klips: Tip Down
ostrze: drop point (lekko zmodyfikowany)
blokada: axis lock
rękojeść: G10
długość ostrza: 65 mm
długość całkowita: 158 mm
grubość ostrza: 2 mm
waga: 58 g
opakowanie: oryginalne pudełko
Producent: Sanrenmu
Do 763 mam sentyment ponieważ towarzyszy mi już długo. Byliśmy nawet razem na koncercie Erica Claptona

No i tyle te folderki opisywane były tysiące razy, ogólnie... Sanrenmu brać i się nie zastanawiać