
Kuskus i co dalej?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
A dlaczego nie chcesz traktować kuskus na równi za makaranem? Dodatki, sosy można te same. Przy czym kuskus na słodko jest beeeee  (w przeciwieństwie do makaronu).
 (w przeciwieństwie do makaronu).
Suszone mięso: Yerky czy Peminkan (zmielony Yerky ), dorzucone do sosu nie jest już "suszonym".
 ), dorzucone do sosu nie jest już "suszonym". 
Polska sucha, kabanosy to przecież też suszone mięso.
Konserwa z biedronki "gulasz angielski" - jest świetna na ognisko, pieczona itp. a na zimno też dobra. (turystyczna ma więcej kalorii a więc smalcu).
			
			
									
									
						 (w przeciwieństwie do makaronu).
 (w przeciwieństwie do makaronu).Suszone mięso: Yerky czy Peminkan (zmielony Yerky
 ), dorzucone do sosu nie jest już "suszonym".
 ), dorzucone do sosu nie jest już "suszonym". Polska sucha, kabanosy to przecież też suszone mięso.
Konserwa z biedronki "gulasz angielski" - jest świetna na ognisko, pieczona itp. a na zimno też dobra. (turystyczna ma więcej kalorii a więc smalcu).
- Dźwiedź
- Posty: 690
- Rejestracja: 22 wrz 2013, 21:25
- Lokalizacja: GoldenCity
- Tytuł użytkownika: brat cebka
- Płeć:
Kiedyś jako deserek na zlocie Bushcrafta zrobiłem :Zirkau pisze:... kuskus na słodko jest beeeee ...
Kubek bakalii z dodatkiem suszonych śliwek i moreli.
Odrobina pieprzu i papryki !
około litra wody
i całość zagotować, można dodać cukru lub miodu dla smaku
Odstawić z ognia
Poczym dosypać kuskus, około 3/4 kubka - ilość dobrać tak by było niczym weddyjska halawa (b. gęsta kasza manna ), pamiętając że chwilę naciąga - przestać dosypywać jak się wydaje że trzeba jeszcze troszkę.
Powyższe proporcje to tak na 3-4 osoby. ( kubek miał około 0,4 l )
Oczywiście jak kto nie lubi kuchni indyjskiej to nie będzie mu smakowało.
BUK, HUMOR i DZICZYZNA
						Do kuskusa stosuję suszoną włoszczyznę (nie znalazłem jeszcze innych suszonych warzyw) - w oszołomie i tesco na pewno dostaniesz. Do tego sos (knorr lub inny) do krótkiego gotowania (1-3min), najczęściej 0,5 saszetki do porcji obiadowej. Przyprawy wedle uznania (warto dodać więcej soli, bo się w końcu traci na szlaku  ). Dodatkowo oliwa z oliwek (kupuję małą butelkę plastikową 0,25-0,3l i w tym noszę). Dobowa ilość wedle uznania.
 ). Dodatkowo oliwa z oliwek (kupuję małą butelkę plastikową 0,25-0,3l i w tym noszę). Dobowa ilość wedle uznania.
Mięso - kabanosy szczelnie pakowane (można nosić bez obawy, że się popsują) lub yerky. Polecam to ostatnie choć drogie
Kuskus można zastąpić makaronem nudle (trochę więcej go potrzeba i więcej miejsca zajmuje).
Kuskus z sosem, włoszczyzną i przyprawami mieszam i pakuję do woreczków przed wyjściem. Mięso oddzielnie.
Całość wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać około 2-3min.
			
			
									
									
						 ). Dodatkowo oliwa z oliwek (kupuję małą butelkę plastikową 0,25-0,3l i w tym noszę). Dobowa ilość wedle uznania.
 ). Dodatkowo oliwa z oliwek (kupuję małą butelkę plastikową 0,25-0,3l i w tym noszę). Dobowa ilość wedle uznania.Mięso - kabanosy szczelnie pakowane (można nosić bez obawy, że się popsują) lub yerky. Polecam to ostatnie choć drogie

Kuskus można zastąpić makaronem nudle (trochę więcej go potrzeba i więcej miejsca zajmuje).
Kuskus z sosem, włoszczyzną i przyprawami mieszam i pakuję do woreczków przed wyjściem. Mięso oddzielnie.
Całość wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać około 2-3min.
Polecam kuskus + tuńczyk w oleju z puszki + mini ketchup z maca.
Ewentualnie kuskus + sałatka z łososiem z puszki z Biedy americana lub mexicana.
			
			
									
									Ewentualnie kuskus + sałatka z łososiem z puszki z Biedy americana lub mexicana.
http://ludzkietropy.pl/ - relacje z moich wypraw i nie tylko
						- GawroN
- Posty: 651
- Rejestracja: 18 kwie 2012, 20:11
- Lokalizacja: Chorzów / Śląsk
- Gadu Gadu: 1519631
- Tytuł użytkownika: Szczupły blondyn
- Płeć:
kubush,  i jak ?
			
			
									
									Całe życie z wariatami
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
						Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: https://www.facebook.com/groups/160111940703089/
Co trzeba zrobić aby przyłączyć się do naszej grupy na FB - OPIS
 
			















