Chleb

mniam, mniam...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Klayman
Posty: 46
Rejestracja: 16 gru 2010, 19:36
Lokalizacja: Zielonka / Warszawa
Płeć:

Post autor: Klayman »

Napisz coś więcej o chlebku z ogniska. Jak długo piekłeś? Dorzucałeś świeżego Żary w trakcie czy zrobiłeś dużo na raz i zakopałeś w nim chlebek?

Mam wielką ochotę też taki chlebuś zmontować :-D
Awatar użytkownika
Mr. Wilson
Posty: 422
Rejestracja: 27 paź 2010, 22:55
Lokalizacja: xyz
Płeć:
Kontakt:

Post autor: Mr. Wilson »

Piekłem około godziny, kilka razy rozgarniałem żar sprawdzając stan wypieku, przekręcałem też na drugą stronę. Ognisko paliłem na suchym, piaszczystym podłożu, około godziny, żar był drobny, w trakcie dosypywałem piasku. Podczas wypieku nie dosypywałem świeżego żaru, nie dokładałem też opału.
Las moim domem i najlepszym przyjacielem
Awatar użytkownika
Hillwalker
Posty: 271
Rejestracja: 03 wrz 2009, 09:10
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Płeć:

Post autor: Hillwalker »

http://przepisnachleb.pl/
Porady dla początkujących.
Pieczenie chleba, obok wytwarzania domowego alkoholu, powinno być podstawową umiejętnością zapobiegliwego faceta :-D
" YOU create your own reality "
Awatar użytkownika
Ursmar
Posty: 28
Rejestracja: 07 mar 2012, 17:49
Lokalizacja: Berlin/Rybnik
Tytuł użytkownika: Domator
Płeć:

Post autor: Ursmar »

Pracownia wypieków

Równie ciekawa strona, dużo przepisów- które co ważne, wychodzą. Sam sprawdzałem 8-)
ODPOWIEDZ