Pozostaw i obserwuj. Jak zacznie wyłazić, to wciągaj pierze od środka.Pratschman pisze:Puch nie wyłazi w tym miejscu. Wydaje się wogóle bardzo niewielką wadą, ale żeby mieć pewność zapytam: zostawić to w spokoju czy
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Pozostaw i obserwuj. Jak zacznie wyłazić, to wciągaj pierze od środka.Pratschman pisze:Puch nie wyłazi w tym miejscu. Wydaje się wogóle bardzo niewielką wadą, ale żeby mieć pewność zapytam: zostawić to w spokoju czy
Tak zgadza się gęsi to ptaki wodne, ale puch zanim znajdzie się w śpiworze pozbawiany jest naturalnej impregnacji jaką jest tłuszcz.Q_x pisze:Gęsi to ptaki wodne. Jak śpiworek jest czysty - wolny od pyłów, naskórka, potu, to może być czasami mokry - czysta woda nie zniszczy ani tkaniny, ani wypełnienia.
Z moich doświadczeń, to jest kwestia indywidualna, ale jak różnica sięgnie +2 st. to jest max.birken1 pisze:Zirkau napisał/a:
musi przecież, toż to dodatkowa warstwa ubrania, oddychająca.
z pewnością, tylko o ile? Mam i ja wkładkę DD od Treasure Huntera. Fajne toto ale nikt mi nie wmówi, że zysk jest w okolicach 4st.
Nie jestem zmarzluchem (choć z wiekiem co raz gorzej z tym) ale w 2009 w XLite miałem dreszcze (śpiąc w bieliźnie termo) już w okolicach +3 stopni. Ty jesteś człowiek północy więc do Ciebie trzeba przykładać inną miaręRzez pisze:Xlite spokojnie do okolic zera starcza - dla osób w miarę obeznanych z chłodem