
Tabela: Czas pieczenia/przechowywania żywności itp.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- kamykus
- Posty: 700
- Rejestracja: 25 gru 2011, 19:47
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
- Płeć:
Tabela: Czas pieczenia/przechowywania żywności itp.
Przydatna tabela, czasy pieczenia, przechowywania żywności. Nie zaszkodzi wrzucić.


"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
- wolfshadow
- Posty: 1050
- Rejestracja: 17 kwie 2008, 07:30
- Lokalizacja: Jaworzno
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
- Płeć:
- Kontakt:
W czwartek pojawiło się coś takiego na wykopie: http://www.niam.pl/pl/artykul/489-maksy ... zamrazarce
Brakuje produktów pasteryzowanych. Mało kto wie ale nawet parówki można pasteryzować. Wtedy nadają się do spożycia nawet po roku a nie "psują się" po 2-3 miesiącach przechowywania w warunkach chłodniczych.
Brakuje produktów pasteryzowanych. Mało kto wie ale nawet parówki można pasteryzować. Wtedy nadają się do spożycia nawet po roku a nie "psują się" po 2-3 miesiącach przechowywania w warunkach chłodniczych.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- acia1065
- Posty: 183
- Rejestracja: 29 lis 2011, 09:51
- Lokalizacja: małopolska
- Gadu Gadu: 3955209
- Tytuł użytkownika: Acia
- Płeć:
- Kontakt:
Masz na myśli utopence czy jakiś inny przepis?wolfshadow pisze:W czwartek pojawiło się coś takiego na wykopie: http://www.niam.pl/pl/artykul/489-maksy ... zamrazarce
Brakuje produktów pasteryzowanych. Mało kto wie ale nawet parówki można pasteryzować. Wtedy nadają się do spożycia nawet po roku a nie "psują się" po 2-3 miesiącach przechowywania w warunkach chłodniczych.
"Człowiek jest tym, co je" Feuerbach
- Q_x
- Posty: 589
- Rejestracja: 19 lut 2011, 15:30
- Lokalizacja: G-dz
- Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
- Płeć:
Pomijając kwestie tradycji, przepisów itp. jest książka, która podsumowuje praktycznie całą wiedzę nt obróbki żywności potrzebną w gastronomii i kuchni. Produkty, sposoby i czasy obróbki, od warzyw po tuzin gatunków modyfikowanej skrobii, od drinków w formie giętkich płatków po wędzone jaja. Nie mam pojęcia, czy wyszło po polsku, ale po angielsku nazywa się tak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Modernist_Cuisine
http://en.wikipedia.org/wiki/Modernist_Cuisine