Mięso bez lodówki

mniam, mniam...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Q_x
Posty: 589
Rejestracja: 19 lut 2011, 15:30
Lokalizacja: G-dz
Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
Płeć:

Mięso bez lodówki

Post autor: Q_x »

Przy okazji tematu suszenia mięsa, pomyślałem, że przecież mogę się podzielić czymś, co wygrzebałem w sieci.
To przegląd metod obróbki mięsa, którego po obróbce nie trzeba mrozić. Materiał jest bardzo zgrubny, ale działa na wyobraźnię. Może się komuś coś z tego przyda. Sam szczególnym mięsożercą nie jestem - czasem jakiegoś kabanosa wciągnę i tyle.
Literatura niestety po angielsku (za to niezbyt trudna):

http://www.fao.org/docrep/T0562E/T0562E04.htm#Methods of meat preservation without refrigeration
ODPOWIEDZ