żeglujecie?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- orety
- Tytuł użytkownika: Podróże kształcą
mam uprawnienia i pojęcie, szukam chętnych na kilkudniowe pływanko po Zalewie Zegrzyńskim i okolicach (Bug, Narew), połączone z biwakowaniem
szczegóły do ustalenia (jestem elastyczny)
zapraszam
maciek
szczegóły do ustalenia (jestem elastyczny)
zapraszam
maciek
Odmiana: orety oretego oretym poproszę.
Jestem wolny jak konik polny
- Dragonfly
- Tytuł użytkownika: Sceptyk
Uprawnienia i pojęcie też mam... Brakuje mi sprzętu... Zwłaszcza na Zalewie Zegrzyńskim i okolicach.
Na Zalewie Włocławskim bywa lepiej...
A mnie chodzi po łebie kilkudniowy spływ Bugiem, od Niemirowa, do Serocka, na "byle czym" - kanu, kajakiem, pontonem, czy na dętce od traktora... Kajak mam własny, ponton do dyspozycji, dętkę mogę tanio zanabyć... Brakuje mi ekipy...

Na Zalewie Włocławskim bywa lepiej...

A mnie chodzi po łebie kilkudniowy spływ Bugiem, od Niemirowa, do Serocka, na "byle czym" - kanu, kajakiem, pontonem, czy na dętce od traktora... Kajak mam własny, ponton do dyspozycji, dętkę mogę tanio zanabyć... Brakuje mi ekipy...

Odszedł Jon Lord, jeden z największych herosów rocka, mistrz organów Hammonda. Ku pamięci - http://tinyurl.com/yzbkwyk
Mistyk wystygł, wynik - cynik...
- Dragonfly
No dobra, a jak to widzisz w szczegółach ? Rozumiem, że w grę wchodzi kwiecień i późniejsze miesiące ? Jaki sprzęt można wyczarterować i za ile ? Mnie się widzi, że np. 470 na 48 h byłoby ekonomicznie i fajnie... W każdym razie coś w tej klasie. Jak myślisz ?
O ile mnie pamięć nie myli, Puchal chyba robi patent, może on byłby zainteresowany ?
O ile mnie pamięć nie myli, Puchal chyba robi patent, może on byłby zainteresowany ?

Odszedł Jon Lord, jeden z największych herosów rocka, mistrz organów Hammonda. Ku pamięci - http://tinyurl.com/yzbkwyk
- Dragonfly
No... Ogromne ! Co najmniej samotny rejsc dookoła świata... 
Żartuję, oczywiście !
Nie wiem, jak widzi to Orety, ale moim zdaniem - żadne... To raczej nie regaty, żeby wysokokwalifikowana załoga była niezbędna. No, może tyle doświadczenia potrzeba żebyś jakieś miękkie obuwie wziął ze sobą...

Żartuję, oczywiście !

Nie wiem, jak widzi to Orety, ale moim zdaniem - żadne... To raczej nie regaty, żeby wysokokwalifikowana załoga była niezbędna. No, może tyle doświadczenia potrzeba żebyś jakieś miękkie obuwie wziął ze sobą...

- przeszczep
- Gadu Gadu: 9000624
- Tytuł użytkownika: zagorzały turysta
wymagane doświadczenie - żadne, umiejętność pływania "piechotą" mile widziana (lub w kapoczku)
470 - jak napisał Przeszczep to tylko 2 osoby, poza tym łódka dosyć wymagająca
ja proponję trenera:
http://www.google.com/search?q=trener+j ... f8&oe=utf8
duża łódka, można się miło zintegrować, już 3 chłopa swobodnie to obsłuży, a jak będzie więcej chętnych, można pomyśleć o kilku
co do terminu, to jestem do dyspozycji, kwiecień chłodnawo, milej pływać w szortach
spanie na łódce...? raczej awaryjnie, wolałbym jakieś ognisko etc.
cieszę się, że jest odzew, mamy sporo czasu żeby wszystko dograć
nieśmiali, wyłazić z dziur, im nas więcej będzie, tym lepiej
zapraszam
maciek
wymagane doświadczenie - żadne, umiejętność pływania "piechotą" mile widziana (lub w kapoczku)
470 - jak napisał Przeszczep to tylko 2 osoby, poza tym łódka dosyć wymagająca
ja proponję trenera:
http://www.google.com/search?q=trener+j ... f8&oe=utf8
duża łódka, można się miło zintegrować, już 3 chłopa swobodnie to obsłuży, a jak będzie więcej chętnych, można pomyśleć o kilku
co do terminu, to jestem do dyspozycji, kwiecień chłodnawo, milej pływać w szortach
spanie na łódce...? raczej awaryjnie, wolałbym jakieś ognisko etc.
cieszę się, że jest odzew, mamy sporo czasu żeby wszystko dograć
nieśmiali, wyłazić z dziur, im nas więcej będzie, tym lepiej
zapraszam
maciek
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 11:35 przez orety, łącznie zmieniany 1 raz.
- przeszczep
- Gadu Gadu: 9000624
- Tytuł użytkownika: zagorzały turysta
Aczkolwiek u mnie jak zwykle wszystko niepewne, bo może się okazać że akurat będę miał inne pływanie...
Jakby co, doświadczenie mem całkiem spore więc w razie czego mogę pomóc w ogarnianiu
[ Dodano: 2011-02-18, 22:25 ]
Oj tak dezetki fajne łajby
I tak, nadal pływają, na mazurach nawet regularne regaty mają 

Jakby co, doświadczenie mem całkiem spore więc w razie czego mogę pomóc w ogarnianiu

[ Dodano: 2011-02-18, 22:25 ]
Oj tak dezetki fajne łajby

- Dragonfly
Orety - pytałeś się, czy pływamy... 470 z trzema osobami jeszcze idzie w ślizgu... 
Moich opinii nie bierzcie pod uwagę - wypadłem z obiegu 20 lat temu, a tego "Trenera" to dopiero dzisiaj, na zdjęciu zobaczyłem. Nie miałem pojęcia, że takie coś istnieje.
No, jak byłem młody i piękny, na kursie sternika, pływało się na "dezetach". Ponoć pływają do dzisiaj, ale jakoś nie wpadł mi w oko żaden egzemplarz.
Mnie nie robi różnicy - może być OK Dinghy, może być "Trener" - byleby toto jako tako na wiatr pływało...

Moich opinii nie bierzcie pod uwagę - wypadłem z obiegu 20 lat temu, a tego "Trenera" to dopiero dzisiaj, na zdjęciu zobaczyłem. Nie miałem pojęcia, że takie coś istnieje.
No, jak byłem młody i piękny, na kursie sternika, pływało się na "dezetach". Ponoć pływają do dzisiaj, ale jakoś nie wpadł mi w oko żaden egzemplarz.
Mnie nie robi różnicy - może być OK Dinghy, może być "Trener" - byleby toto jako tako na wiatr pływało...

- orety
trener to następca DZ-y, ja na nim sternika robiłem
OK Dinghy myślę, że już mniej zostało niż DZ-tek
Dragonfly: czy mamy z Przeszczepem i Armatem rozumieć, że się deklarujesz?
kto jeszcze???
zapraszam
maciek
PS.
myślę, że powoli możecie myśleć o terminie, ja się dostosuję
pozdr.
m.
OK Dinghy myślę, że już mniej zostało niż DZ-tek
Dragonfly: czy mamy z Przeszczepem i Armatem rozumieć, że się deklarujesz?
kto jeszcze???
zapraszam
maciek
PS.
myślę, że powoli możecie myśleć o terminie, ja się dostosuję
pozdr.
m.
- Dragonfly
A pewnie, że się deklaruję, tyle, że wstepnie, bo co do przyszłości, to pewien jestem jednego - umrę... 
Eeee... Nie ograniczaj się do roli pomysłodawcy !
W końcu Ty wiesz gdzie, za ile, chyba również - kiedy najlepiej... Rzuć jakieś szczegóły, jakiś przykładowy termin - spróbujemy uzgodnić... 

Eeee... Nie ograniczaj się do roli pomysłodawcy !

- orety
trener na Zalewie 300 PLN/dobę: http://www.an.waw.pl/czartery_zalew_zegrzynski.html
termin: może okolice Kupały, nie wiem, czy wolicie weekendowo, czy w tygodniu, myślę, że 2 doby to plan minimum, ale przecież może być tak, że jedni są krócej a inni dłużej, poza tym możemy kogoś podebrać w umówionym miejscu w trakcie imprezy
liczę, że zdecyduje się jeszcze parę osób, zwłaszcza tych, które nie miały do czynienia z żeglarstwem, chcących spróbować czegoś nowego
nieustająco zapraszam
maciek
termin: może okolice Kupały, nie wiem, czy wolicie weekendowo, czy w tygodniu, myślę, że 2 doby to plan minimum, ale przecież może być tak, że jedni są krócej a inni dłużej, poza tym możemy kogoś podebrać w umówionym miejscu w trakcie imprezy
liczę, że zdecyduje się jeszcze parę osób, zwłaszcza tych, które nie miały do czynienia z żeglarstwem, chcących spróbować czegoś nowego
nieustająco zapraszam
maciek
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Chęci są ale nie wiem jak będzie gdy przyjdzie termin wyjazdu. Mam ino żeglarza ale zrobionego na DZ'cie. Dawno nie pływałem i zaplanowałem sobie ten rok, że chociaż raz na Sulejów na omegę się wybiorę. A tu proszę. Wstępnie się piszę. Ale różnie może być.orety pisze: nieśmiali, wyłazić z dziur, im nas więcej będzie, tym lepiej
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- orety
lista na teraz wg kolejności zgłoszeń
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
to mamy jeszcze duuuuuuuuużo wolnych miejsc
Pany, odnoście się do terminu ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Kupa%C5%82y ), bo tak to jest p...e kotka pagajem
zapraszam następne/ych chętnych
maciek
lista na teraz wg kolejności zgłoszeń
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
to mamy jeszcze duuuuuuuuużo wolnych miejsc
Pany, odnoście się do terminu ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Kupa%C5%82y ), bo tak to jest p...e kotka pagajem
zapraszam następne/ych chętnych
maciek
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Mam sytuację podobną do Michała. Z tym, że prawdopodobieństwo, że pojadę przed 26 czerwca wynosi ok. 20-25%. Czyli na razie się przyglądam i kibicuję, zwłaszcza jeżeli wybraną łajbą będzie DZ. Pływałem na niej trochę jako załogant. (ech, wspomnienia...)
Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- orety
cieszę się, że chętnych przybywa
lista na teraz wg kolejności zgłoszeń:
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
Michał N
Thrackan
ja jeszcze raz swoje: termin niejako "wymusił" na mnie Dragonfly, ja mogę kiedykolwiek, byle ciepło, niech to będzie tak, że wypłyniemy wtedy, kiedy najwięcej osób będzie mogło, róbmy tak, żeby było dobrze
Michał N: to prawda, nie ta liga, ale każdy orze jak morze*
Thrackan: trener to taka nowocześniejsza i lżejsza DZ-ta, ogólnie zasada jest taka sama: rumpel, szoty, sam zresztą wiesz...
kroi się miły rejsik
kto jeszcze?
maciek
* tak miało być
pzdr.
m.
cieszę się, że chętnych przybywa
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
Michał N
Thrackan
ja jeszcze raz swoje: termin niejako "wymusił" na mnie Dragonfly, ja mogę kiedykolwiek, byle ciepło, niech to będzie tak, że wypłyniemy wtedy, kiedy najwięcej osób będzie mogło, róbmy tak, żeby było dobrze
Michał N: to prawda, nie ta liga, ale każdy orze jak morze*
Thrackan: trener to taka nowocześniejsza i lżejsza DZ-ta, ogólnie zasada jest taka sama: rumpel, szoty, sam zresztą wiesz...
kroi się miły rejsik
kto jeszcze?
maciek
* tak miało być
pzdr.
m.
- Kopek
Żonka obiecała że się zastanowi nad czerwcem
Myślę że będzie ok. W grę wchodzi oczywiście weekend. 

"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
Trener to bardzo przyjemna łódka, DZeta przy tym to przeładowany autobus. Pływałem kilkoma "luźnymi" kopiami Trenera i te najlżejsze nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia.
Ale ogólnie polecam żagle na tej łódce - obsluga 3 osobowa ? Wolne żarty jak mocniej wieje, bo dość problematyczna - ale oczywiście da radę, tylko się chłopaki nabiegają. Dla mnie załoga to 5 osób. - wtedy mam całkowity relaks. Reszta może robić za balast
.
Ja niestety nie dołącze, ale kciuki będę trzymał. Ta łódź ma klimat, więc niech załoga nauczy się jeszcze jakiś szant - bo tradycja zanika w narodzie.
Ale ogólnie polecam żagle na tej łódce - obsluga 3 osobowa ? Wolne żarty jak mocniej wieje, bo dość problematyczna - ale oczywiście da radę, tylko się chłopaki nabiegają. Dla mnie załoga to 5 osób. - wtedy mam całkowity relaks. Reszta może robić za balast

Ja niestety nie dołącze, ale kciuki będę trzymał. Ta łódź ma klimat, więc niech załoga nauczy się jeszcze jakiś szant - bo tradycja zanika w narodzie.
- Kopek
- orety
tak więc termin ustalam na długi weekend czerwcowy: od czwartku 23.06 (Boże Ciało) do niedzieli 26.06 z opcją pociągnięcia dalej jeżeli będą chętni
Zirkau: gdyby miało być nas tylko 3, to widziałbym raczej omegę ze względów ekonomicznych, poza tym nikt nie mówił, że ma być relaks, survival to survial
ja śpiewać nie będę, bo wszyscy zdezerterują z pokładu, jednakowoż instrument z operatorem byłby mile widziany
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
Michał N
Thrackan
ze względów logistycznych listę zamykam 1.06, prosiłbym o sztywne deklaracje do tego dnia
zapraszam
maciek
Zirkau: gdyby miało być nas tylko 3, to widziałbym raczej omegę ze względów ekonomicznych, poza tym nikt nie mówił, że ma być relaks, survival to survial
ja śpiewać nie będę, bo wszyscy zdezerterują z pokładu, jednakowoż instrument z operatorem byłby mile widziany
orety
Dragonfly
Armat
Przeszczep
Kopek
Michał N
Thrackan
ze względów logistycznych listę zamykam 1.06, prosiłbym o sztywne deklaracje do tego dnia
zapraszam
maciek