Z pewnością jest to kość

z pewnością nie jest to runa ,tylko może to być coś w rodzaju kości ,nazwijmy ją "szamańskiej "

za to z pewnością nie jest to "element od czegoś" odłamany , do czegoś przytwierdzony (brak śladów jakiegokolwiek mocowania) jedynie poprzez przyklejenie . Paru" fachowców "oglądało tą kostkę i też mieli niezłą zagwozdkę

To co napisałem o domniemanym przeznaczeniu tego artefaktu to opinia naprawdę Fachowców

przez duże F

ale to wciąż tylko "domniemanie " jak większość tematów związanych z archeologią oraz z tematem wczesnego średniowiecza i czasów bardziej odległych
W każdym razie cieszę się że spodobał sie wam mój talizman i jego historia która ma jeszcze jeden wątek ... ale on nie dotyczy talizmanu bezpośrednio , wiec zostawię go dla siebie

pozwolicie
Pzdr.
[ Dodano: 2011-02-14, 21:14 ]
Mr. Wilson pisze:Moc talizmanu jest zawsze zwiazana z wiarą w jego magiczne właściwości, w przeciwnym wypadku to tylko ozdoba zwieszona na szyi.
Dla mnie ten talizman ma ogromną moc

znalazłem go jak miałem 14 lat a więc stałem na progu dorosłości , zawsze miałem go blisko siebie , przedstawia to co niebawem stało się dla mnie bardzo ważną częścią mojego życia i jest nią do dzisiaj

tak więc jest dla mnie czymś ważnym ,czymś co ma moc sprawczą tak bym to nazwał
Pzdr.
Oszczędzaj wodę , pij....Whisky .
Pomorska Grupa Knives