Ja jak miałem zajawkę to robiłem wieczorem 40pompek i 100 brzuszków i z czasem zacząłem robić 60 pompek i 150 brzuszków, a później się znudziło. Ale po efektach widać, że warto jest nawet takie proste ćwiczenia robić.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Spalisz, najważniejsza jest dieta zrównoważona, oparta o indeks glikemiczny i nie wielkim deficycie kalorycznym , ale kobra nie ma co spalać. Więc niech dalej klapie sobie brzuszki do oporu, bez zawartości tkanki tłuszczowej na poziomie 12 % i mniej i tak nie zobaczy kostki. A utrzymanie takiej zawartości tłuszczu człowiekowi , który nie ma do tego naturalnych skłonności, jest arcytrudne.puchalsw pisze:tkanki tłuszczowej bez biegania, jeżdżenia na rowerze, marszobiegów,

SHOCK! Nie mogłem wstać z łóżka. Cały dzień chodziłem zakwaszony... po paru dniach zakwasy rozbiłem, a po 2 tygodniach, zobaczyłem po sobie, że ławeczka NAPRAWDĘ czyni różnice. Możliwe że to jest spowodowane kątem nachylenia ławeczki, ale ja wiem że osiągam lepsze efekty na ławeczce (nota bene, malutkie to to jest i nie wadzi  w sypialni).
 SHOCK! Nie mogłem wstać z łóżka. Cały dzień chodziłem zakwaszony... po paru dniach zakwasy rozbiłem, a po 2 tygodniach, zobaczyłem po sobie, że ławeczka NAPRAWDĘ czyni różnice. Możliwe że to jest spowodowane kątem nachylenia ławeczki, ale ja wiem że osiągam lepsze efekty na ławeczce (nota bene, malutkie to to jest i nie wadzi  w sypialni).

Prawda. Im większy kąt nachylenia ławeczki, tym więcej wysiłku wkładamy wykonanie skłonu. I nie skupiamy się na tym, żeby nie bolał ogon, ale na tym, żeby poprawnie wykonać powtórzenie.puchalsw pisze:Możliwe że to jest spowodowane kątem nachylenia ławeczki
Regularne pompki powinny iść w parze z podciąganiem. Prawidłowo wykonywane pompki angażują wiele partii mięśni, głównie klatki piersiowej, ale również mięśnie grzbietu i mięśnie brzucha - tu informacja dla Kobry.NumLock pisze:Regularne pompki pomagają podczas podciągania?

nie rozumiemKobra, jesteś bezczelny! Jak możesz pisać, że masz za dużo brzuszka?! Nie wiem jaki musiał być Twój kolega, skoro on przy Tobie chudo wygląda...