Też mi się tak wydaje. Myślę, że pod koniec przyszłego tygodnia powinienem już miec gotowy produkt.Marshall pisze:Wcześniej tak jak Ty Doczu zrobiłem ze świeżego, myślę, że ze starego chleba będzie lepszy.
Ponadto nie będę od razu butelkował po dodaniu drożdży i cukru, bo fermentacja w butelkach była ostra

Pamiętam jak kilka lat temu gdy pierwszy raz robiłem kwas, walnąłem nonszalancko kciukiem w krachlę by otworzyć jak na starych filmach, to ok. połowa kwasu wypieniła mi się. Dobrze że nad zlewem to robiłem

[ Dodano: 2013-05-12, 18:32 ]
No to powstał kolejny sort kwasu chlebowego

Najpierw moczenie chlebka
Następnie tzw. burzliwa fermentacja (tu już końcowa faza)
Wygląda może nieciekawie, ale jak pachnie mhmmmmm...
Z tego zestawu tylko jedna butelka nie została napełniona
