: 07 wrz 2011, 18:04
Abscessus Perianalis, czy można zastąpić proszek do pieczenia drożdżami? Jak myślisz, czy w takiej kombinacji to jeszcze będą suchary, czy już ciasto pizzowo-chlebowe?
To jest autosugestiaAbscessus Perianalis pisze:Co najśmieszniejsze - niektóre kęsy smakowały jakby były zrobione z mięsa - jeszcze nie doszedłem do tego dlaczego.
Właśnie celowo zrobiłem grubsze, myślałem, że wyjdą twardsze. Wcześniej wielokrotnie robiłem cieńsze i myślałem, że to dlatego są kruche. Na razie zawinąłem suchary w papier śniadaniowy i odstawiłem do szafki, może za kilka dni stwardnieją. Tylko dalej pozostaje pytanie: dlaczego każdy suchar pęka na środku?birken1 pisze:Grubszych to się nie dało zrobić?Rozwałkuj ciasto bardziej to będzie lepiej. Po pewnym czasie suchary same twardnieją i przestają się kruszyć. Moje niemal od razu są dosyć twarde a po tygodniu to już nawet bardzo
.