myslałem o tym jak whoopie chciałem robić ale bym kupować w innym miejscu musiał. Natomiast zamiast twojej wersji hard (którą tez gdzieś tam pod uwagę brałem) miałem w planach wersję soft z termokurczką wstępnie uformowaną na np. szyjce butelki.Jakub_P pisze:A co do przecierania to na linke w tunelu hamaka załóż taśmę rurową,
Hamak DIY
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- hycek
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
W tych karabinkach problem nie leży w wytrzymałości tylko w kontroli jakości.W UE aby uzyskać certyfikat na sprzęt wspinaczkowy musisz spełnić szereg wymogów zarówno w trakcie produkcji jak i po wyprodukowaniu.Stąd wysoka cena.Używając 2 naraz myślę że będą ok ale tylko awaryjnie.
ps.fajny test
ps.fajny test
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
Jasne. Nie kupiłbym do lin. Tylko awaryjnie.
[ Dodano: 2021-05-14, 22:31 ]
A jak przejzysz kanal tp gościu zrobil jeszcze kilka fajnych testów. Np wytrzymałość hmsow nowych i starych. Zadbanych i poobijanych. Stare liny po 20 latach wyciągnięte z jaskin. To daje fajny obraz sytuacji na faktyczny wplyw czasu na sprzęt. Chociaż Osman.. no ale jego przyklad to chyba wiecej składowych
[ Dodano: 2021-05-14, 22:31 ]
A jak przejzysz kanal tp gościu zrobil jeszcze kilka fajnych testów. Np wytrzymałość hmsow nowych i starych. Zadbanych i poobijanych. Stare liny po 20 latach wyciągnięte z jaskin. To daje fajny obraz sytuacji na faktyczny wplyw czasu na sprzęt. Chociaż Osman.. no ale jego przyklad to chyba wiecej składowych
Zaryzykowalibyście? Dodam że rozwieszam się nad skrajem betonowych schodów czasem
Pasowało by nie złamać kręgosłupa https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... web201603_

- hycek
- Gadu Gadu: 3364770
- Tytuł użytkownika: hycek
Tak jak pisaliśmy z Witkiem,birken1 pisze:Zaryzykowalibyście? Dodam że rozwieszam się nad skrajem betonowych schodów czasemPasowało by nie złamać kręgosłupa https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... web201603_
W miejscach niebezpiecznych daj podwójnie i tak nic nie będą ważyć (w porównaniu do tego co opisałeś). Jak bezpiecznie to jeden na spokojnie wystarczy.
,,- Mieszczuch jesteś.Twój porządek murami ogrodzony, tam też Twoje mądrości może i co warte. ''
- mwitek
- Tytuł użytkownika: nienachalnie młody
Myślę, że na spokojnie cię utrzymają. Zwłaszcza, że ciężar rozkłada się na 2. no i możesz przecież sprawdzić, jeden gdzieś podpiąć w niego pętle i stanąć sam, a najlepiej z kimś.
Dla lepszego samopoczucia i niezaprzeczalnie większego bezpieczeństwa daj po 2 na stronę.
Choć ja przeprowadził bym testy i jak by wyszło ok to do hamaka bym nie dublował. Co innego jak miałbym ich użyć do jakiegoś zjazdu awaryjnego czy coś.
Dla lepszego samopoczucia i niezaprzeczalnie większego bezpieczeństwa daj po 2 na stronę.
Choć ja przeprowadził bym testy i jak by wyszło ok to do hamaka bym nie dublował. Co innego jak miałbym ich użyć do jakiegoś zjazdu awaryjnego czy coś.