styczniowy Poligon w Skierniewicach

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Marshall
Gadu Gadu: 63140
Tytuł użytkownika: f o t o g r a f

styczniowy Poligon w Skierniewicach

Post autor: Marshall »

Ostatnio jakoś często udaje mi się wyrwać do lasu. :)
Tym razem zaproszenie wpadło od mojego kumpla Piotrka Cziko Czikowskiego. Zaproponował wypad na Skierniewicki poligon nie czym innym tylko zabytkowym, kultowym pojazdem GAZ.

[center]Obrazek[/center]

Odmówić nie potrafiłem. Nawet gdybym potrafił nie miałbym powodu żeby to zrobić. Propozycja mnie ucieszyła - spadło ostatnio mnóstwo śniegu i na poligon osobówką się obecnie pojechać nie da. :)

Piotrek zabrał ze sobą dzieciaki, ze mną pojechał Marcel. Dołączył jeszcze do nas drugi Piotrek, bliżej znany Czikowskiemu. W planach było - i zostało zrealizowane:
- POP - Powolny Objazd Poligonu
- spacerek po górkach
- zjeżdżanie na dupie ze zdobytych wzniesień
- obowiązkowo ognisko, kiełba, itd.

Dalej niech już będzie komiks:

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

Na zalesionym i mocno zaśnieżonym poligonie jest po prostu pięknie. Ognisko w zimie to najczystsza poezja! Do tego jeszcze jazda GAZem po głębokim śniegu - wrażenia niesamowite!

Więcej fociaków tutaj: http://adammarczak.com/_static/foto/201 ... ierniewice

Fajnie było... Jak zwykle w lesie... :)
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
Awatar użytkownika
Rajmund
Tytuł użytkownika: nie pije z byle kim
Post autor: Rajmund »

Rewalacja !!! Fajnie że dzieciaki też były, że nie marudzą i nie siedzą przed kompem. Pogoda faktycznie super. Foty tradycyjnie powalają i czajniczek widzę nadal robi dobrą robote ;-)
w górach jest wszystko co kocham
Awatar użytkownika
Michal N
Gadu Gadu: 9361862
Tytuł użytkownika: Metyl Podgrzybek
Post autor: Michal N »

Ale fajny gazik :mrgreen: Dzieciaki na bank miały frajdę.
Obrazek
Awatar użytkownika
pasikonik
Post autor: pasikonik »

Fajny wypad zwłaszcza dla dzieciaków , sam już też nie mogę się doczekać aż mój brzdąc dorośnie żeby chodzić z tatą na surfifal :mrgreen:
Awatar użytkownika
Marshall
Gadu Gadu: 63140
Tytuł użytkownika: f o t o g r a f

Post autor: Marshall »

Dzieciaki rzeczywiście nie marudziły i były bardzo zainteresowane wszystkim, łącznie z kiełbą i herbatką prosto z ogniska. Były dokładki - i kiełby i herbaty. :)

Czajniczek jest super ale na 6 osób to musi biegać dwa razy... :)
Jego 600ml to woda na dwie, maksymalnie 3 osoby.

Śniegu na poligonie było dużo - średnio ok. 20cm więc przydałyby się stuptuty, których nie wyciągnąłem i nie założyłem, bo głupio mi by było łazić tak uzbrojony, kiedy dzieciaki wysypywały śnieg z butów. :)

Protektory przemokły! Ciągłe chodzenie po śniegu, który roztapiał się w pobliżu ogniska spowodowały to, że moje superbuty przemokły. Nie dużo ale troszkę wody się pojawiło. Cóż - przed wypadami w śnieg lub wodę impregnacja obuwia pastą z woskiem OBOWIĄZKOWA! Wtedy nic ich nie ruszy...
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
Awatar użytkownika
kamykus
Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Post autor: kamykus »

O tym że fotki wymiatają to muszę się oduczyć pisać, u ciebie nie ma brzydkiej fotki xD
Jazda Gazem i Uazem to niezapomniane przeżycie, tak się składa że też mam a właściwie miałem od taki stary poligon [od 2 miesięcy jednak sobie o nim po 13 latach przypomnieli :( ], często jeździliśmy tam Gazikiem po dziurach, super zabawa. Dzieciakom to już całkiem się musiało podobać, ale w sumie - Dorosły facet od dziecka niewiele się różni :p A nawet śmiem twierdzić że dla dorosłego to lepsza zabawa xD
Jednak tak pięknego Gazika jeszcze nie widziałem, a na zlotach takich pojazdów jestem minimum 2 razy w roku :) Pogratuluj kumplowi!
"Nie cierpię mojego rozdwojenia jaźni, jest świetne"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”