Stawy i Las Zaborski z dzisiejszego poranka...
https://picasaweb.google.com/1038429492 ... v827xtDeEw#
Dawno nie byłem na stawach...
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Fotek nie będę oceniał bo się na tym nie znam.
Dodaj jednak jakiś krótki opis miejsca i tego co na tych zdjęciach widać.
p.s. wydaje mi się czy przybyło Ci lat przez te parę dni?
Fotek nie będę oceniał bo się na tym nie znam.
Dodaj jednak jakiś krótki opis miejsca i tego co na tych zdjęciach widać.
p.s. wydaje mi się czy przybyło Ci lat przez te parę dni?
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
www.kopsegrob.blogspot.com
Co o miejscu.. na mapach google można obejrzeć ta okolicę wpisując: "Borowiec, oświęcim"
Teren opisałbym jako bardzo ciekawy, ponieważ w bliskiej odległości są różne 'biotopy' że tak powiem..
Stawy z jednej strony graniczą z krajową 44, stawy są poprzecinane trawiastymi ścieżynami, w lecie - obfite zbiory wielkich jeżyn - latem spotkałem też faceta z koszem pełnym czerwonych kozaków, co moim zdaniem jest ciekawe - że na brzegach grobli rosną grzyby.
Dalej... duża różnorodność ptactwa wodnego, no i dosyć sporo wysepek(widać z mapy)
Za stawami jest las - dosyć mroczny i wilgotny, przecięty moczarami, potem trochę starodrzewia, no i łąki z urokliwą rzeczułką.
Na pierwszym zdjęciu widać szeroki pas trzcin na stawie, a kępa drzew rośnie tuż przy ścieżce.. na trzecim zdjęciu takie ładne coś - pewnie jakiś grzyb zimowy.
W linku więcej zdjęć, w tym wąska ścieżyna którą można dojść do paśnika.
...Możliwe że zdjęć przybędzie bo się tam wybieram znów.
p.s.
Owszem przybyło mi lat - przedwczoraj miałem urodziny...
Teren opisałbym jako bardzo ciekawy, ponieważ w bliskiej odległości są różne 'biotopy' że tak powiem..
Stawy z jednej strony graniczą z krajową 44, stawy są poprzecinane trawiastymi ścieżynami, w lecie - obfite zbiory wielkich jeżyn - latem spotkałem też faceta z koszem pełnym czerwonych kozaków, co moim zdaniem jest ciekawe - że na brzegach grobli rosną grzyby.
Dalej... duża różnorodność ptactwa wodnego, no i dosyć sporo wysepek(widać z mapy)
Za stawami jest las - dosyć mroczny i wilgotny, przecięty moczarami, potem trochę starodrzewia, no i łąki z urokliwą rzeczułką.
Na pierwszym zdjęciu widać szeroki pas trzcin na stawie, a kępa drzew rośnie tuż przy ścieżce.. na trzecim zdjęciu takie ładne coś - pewnie jakiś grzyb zimowy.
W linku więcej zdjęć, w tym wąska ścieżyna którą można dojść do paśnika.
...Możliwe że zdjęć przybędzie bo się tam wybieram znów.
p.s.
Owszem przybyło mi lat - przedwczoraj miałem urodziny...