Już jestem i udzielam odpowiedzi
stasio111 pisze:Wszystko fajnie tylko ten kształt... No ale jeśli nóż taki być miał to ok.
stasio111, tak sobie go z kolegami
Preano wykuł, i tak go oprawiłem. Dodatkowo zastosowanie rogu jeleniego wymuszało podkreślenie krzywizny klingi. Pochwa jest kontynuacją kształtu noża. Wyobraź sobie, że nie łatwo jest zapochwić takiego zawijasa, i to tak, aby siedział w miarę ciasno, ale aby tez można go było wysunąć bez użycia siły.
Młody pisze:fest śmierdziało przy obróbce poroża
Nie bardzo. Oprócz wiertarki kolumnowej, nie stosowałem żadnych elektronarzędzi, więc smrodu wielkiego nie było

.. a może już po prostu się do niego przyzwyczaiłem?
NumLock pisze:Czym sklejałeś okładki?
Epoksydowym, dwuskładnikowym Dragonem. Raczej trzymam się tej marki. Distal jest nieco droższy niż Drago, a z Bisonem mam złe doświadczenia.
Red Nose pisze:Troche przyczepilbym sie do nitow
No weź!

Moja największa wpadka, o której zapomniałem napisać w pierwszym poście. Miałem w planie zaklepywać mosiężne gwoździe, okazało się jednak, że nie mam takich z odpowiednim łebkiem na stanie. Ponieważ nie chciałem opóźniać pracy, postanowiłem zastosować "cywilne" nity, jakich mam od groma... Stwierdziłem, że wszystko będzie fajnie wyglądało, szczególnie jak podetrę łebki glanz-papierem...
Okazało się, że całkiem ładnie to wyszło...
https://lh5.googleusercontent.com/-rMHx ... C02791.JPG
...dopóki nie zdałem sobie sprawy, że mosiężne łebki poszły na złą stronę!!!
Pieprznąłem robotę w kąt, i puściłem wiązankę... pewnie w normalnych okolicznościach, zrobiłbym nową wkładkę, albo zerwał stare ćwieki, jednak obiecałem
Preano, że wsio będzie zdiełano przed Gwiazdką.. a jak napisałem powyżej, czasu mało...
Tak więc, przepraszam Cię
Preano. W paczce wyślę Ci komplet ćwieków, i kawałek wosku, abyś sam mógł sobie zmienić ćwieki, jeśli Ci się zechce...
Co mnie zadowoliło, to końcowy efekt jaki osiągnąłem na tej cienkiej skórze w górnej części pochwy.. Prawie udało mi się postarzeć ją, tak jak to robią profesjonaliści.
Przykład widać tutaj:
http://www.north-river-custom-knives.co ... /k75-1.jpg
Red Nose pisze:Ja ostatnio zrobilem buklak nitowany w ten sposob i bardzo jestem zadowolony.Zdjecie jak bedziesz chcial wysle na PW.
Co będziesz na PW wysyłał

Pokaż Wszystkim, może kogoś zainspirujesz?!