Poligon Skierniewice - leśne śniadanie. :)

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Marshall
Gadu Gadu: 63140
Tytuł użytkownika: f o t o g r a f

Poligon Skierniewice - leśne śniadanie. :)

Post autor: Marshall »

Dziś rano wybrałem się połazić po poligonie w Skierniewicach.

Pięknie jest!! :)
Chłodno, troszkę mgliście ale super powietrze i przepiękne kolory jesiennego lasu.

Szwędałem się po tym terenie wczesnym rankiem więc szamnąłem śniadanko na miejscu w lesie. Jajecznica z cebulką. Mniam.

Jak to u mnie - zamiast rozpisywania się - KOMIKS:
[center]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/center]

Więcej zdjęć tutaj:
Poligon Skierniewice
i tutaj:
Poligon Skierniewice - leśne śniadanie.

...
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
Awatar użytkownika
kamykus
Tytuł użytkownika: Leśny Dziad
Post autor: kamykus »

Marshall, wrzucaj trochę większe fotki bo te 750x502px na moim monitorze są w wersji micro i nic nie widać :/ ;-)
PS: Chyba lepiej by pasowało w tym dziale xD
viewforum.php?f=45
Awatar użytkownika
Tanto
Administrator
Gadu Gadu: 1743064
Post autor: Tanto »

kamykus pisze:Marshall, wrzucaj trochę większe fotki bo te 750x502px na moim monitorze są w wersji micro i nic nie widać :/ ;-)
Marshall, lepiej wrzucaj miniaturkę z linkiem do zdjęcia w dużej rozdzielczości bo jak łączę się po GPRS'ie to nie powiem co mnie trafia bo musiał bym sam sobie ostrzeżenie dać.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Awatar użytkownika
Marshall

kamykus pisze:Marshall, wrzucaj trochę większe fotki bo te 750x502px na moim monitorze są w wersji micro i nic nie widać :/ ;-)
Kurcze, ja właśnie się zastanawiam, bo z jednej strony królują monitory 22"+ z rozdziałką 1900+, a z drugiej netbooki z 1024x.... Nie wspominając o smartfonach... :)
kamykus pisze:
PS: Chyba lepiej by pasowało w tym dziale xD
viewforum.php?f=45
Hmmm... Mooże...
Awatar użytkownika
Tanto
Administrator
Gadu Gadu: 1743064
Post autor: Tanto »

Bierz bardziej pod uwagę łącza po jakich te obrazki muszą przelecieć, tu jest prawdziwa przepaść. Druga rzecz to niepotrzebny ruch jaki jest generowany, jak wrzucisz np. 5 obrazków po 2 MB, to otwierając temat trzeba ściągnąć 10 MB i można pooglądać te zdjęcia. Jeśli temat się rozkręci i będzie jakaś dyskusja to za każdym razem znowu ściągamy te 10 MB - tylko już nie wiadomo po co, bo przecież tych zdjęć już nie musimy oglądać.

Niestety 'dobrobyt' rozleniwia - mało kto myśli o tym żeby optymalizować obrazki wrzucane do sieci - bo przecież łącza dadzą sobie radę, programiści nie przykładają się już tak bardzo do kodów, bo mamy procesory które i tak przeliczą niechlujny kod itd. Niestety łatwość dostępu i 'darmowość' wielu rzeczy jest wrogiem zdrowego rozsądku :-/
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Awatar użytkownika
Qasz
Gadu Gadu: 1987028
Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Post autor: Qasz »

Marshall, nie przepalasz ty aby specjalnie zdjęć? bo coś biało strasznie.
i faktycznie wbijaj miniaturki bo na komórkach strasznie mieli.
polecam serwer www.pxd.pl - po wrzuceniu obrazka daje ci link do miniaturki z odsyłaczem.
Fajne miejsce masz na obozowisko :)
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Awatar użytkownika
Marshall

Tanto pisze:Marshall, lepiej wrzucaj miniaturkę z linkiem do zdjęcia w dużej rozdzielczości bo jak łączę się po GPRS'ie to nie powiem co mnie trafia bo musiał bym sam sobie ostrzeżenie dać.
Heh, trochę mało skompresowałem te zdjęcia, bo ważą po ok. 200 kilo jedno, a powinny połowę mniej.
Qasz pisze:Marshall, nie przepalasz ty aby specjalnie zdjęć? bo coś biało strasznie.
i faktycznie wbijaj miniaturki bo na komórkach strasznie mieli.
Przepałów nie ma, jedynie na Morze są na zdjęciu z cebulą. Ale to nie do uniknięcia jest.

Miniaturek wrzucać nie będę, bo nie lubię tego bardzo. Najwyżej będę wrzucał 2-3 zdjęcia po 100Kb max, resztę będę wystawiał w galerii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”