Niestety zostałem zmuszony do kupna noża , ponieważ mój który doskonale spełniał swoje zadanie został skradziony.Niestety nie znam nawet producenta tego noża bo został kupiony na rynku od pana ktory był po paru głębszych.Jedyne co mi po nim pozostało to pochwa którą możecie sobie niżej obejrzeć.O co proszę , a no o pomoc w kupnie takiego samego w co niestety straszliwie wątpie lub poprostu pomoc w doborze podobnego. Dodam tylko że na pochwie (ze skóry) wykonany jest jakby rysunek coś takiego ze zwierzętami tj. sarna + coś co się starło chyba bizon ;/ Oprócz tego widnieją dwie drukowane litery WG ( myślałem że to wrangler czy coś ale chyba nie trafnie).Sam nóz miał stałą głownię i był że tak powiem obłożony drewnem. Patrząc na pochwę widać mniej więcej jego kształt. Jeśli niestety nie uda mi się kupić tego samego , wspomnę co jest dla mnie ważne.
Długość ostrza to około 13 cm bo tyle miał poprzednik i było ok.
Rączka jakieś 10 cm.
Nóż z stałą głownią najlepiej przez cały nóż i chetne z drewnianym "obiciem"
Co do ceny no to jeśli ktos stwierdzi że nóż jest wart pewnych pieniędzy to i mogę dac za niego 300. Oglądałem się za SRK jednak nie przekonują mnie te "plastiki" i zwykła nierdzewka mi wystarczy, lecz warto powiedzieć że nie miałem go w rękach i to może być złudne wrażenie.Byłem w sklepie myśliwskim niestety o dziwo nie znalazłem niczego ciekawego. Dodam że nie orientuję się w markach , producentach noży.
Ponadto przepraszam za tak dużo wypocin i dziękuję że ktos dotarł do tego miejsca.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.