I Tyski dogtrekking - 1.09.2012

Relacje, zaproszenia i pomysły na ...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
kubush
Gadu Gadu: 25553
I Tyski dogtrekking - 1.09.2012

Post autor: kubush »

Chciałbym wam (szczególnie psiarzom) przybliżyć ciekawy sposób na aktywne spędzenie czasu.

1 września pierwszy raz wystartowałem, wraz z szanowną małżonką i naszymi psami, w zawodach dogtrekkingowych.

Co to właściwie jest dogtrekking?
"Dogtrekking to marsz z psem połączony z elementami marszu na orientację. Wygrywa zawodnik który dotrze na metę w najkrótszym czasie, pokonując jednocześnie całą trasę wyznaczoną przez organizatora. Na trasie znajdują się tzw „punkty kontrolne”. To właśnie w ich stronę należy się kierować by spisać hasło lub spełnić inny wymóg ustanowiony przez organizatora."

Przed startem dostaliśmy ogólną mapkę terenu z zaznaczonymi punktami kontrolnymi.
Obrazek

Wystartowaliśmy w kategorii "mini" na dystansie 15km, który pokonaliśmy zaliczając po drodze wszystkie punkt kontrolne w czasie 2:41, zajmując tym samym 5 miejsce... było by lepiej ale w pośpiechu przegapiłem jeden punkt... do którego wracałem 2km :-) Całą trasę szliśmy szybko i intensywnie, często podbiegając.
Obrazek

Po pierwszym razie stwierdzam, że jest to świetna zabawa na świeżym powietrzu i dobry sposób na aktywne spędzenie czasu. Teraz pora na zawody w górach :-)

więcej informacji na stronie organizatora: http://sosdogtrekking.pl/
Awatar użytkownika
Młody
Gadu Gadu: 9281692

Post autor: Młody »

Kurde... wiedziałem, że gdzieś Cię już widziałem... Specjalnie wcześniej uciekłem z sosnowieckiej puszczy aby choć na chwilę sobie poobserwować... potem się zmywałem na inną imprezę.
Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !

Życie należy przeżyć tak, aby gołębie przelatujące nad Twoim grobem zesrały się z wrażenia.
https://www.fasttrans.com.pl/
Awatar użytkownika
Apo
Gadu Gadu: 3099476
Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
Post autor: Apo »

Ja moją Lu zawsze zabieram w teren, gdy tylko mogę. Nie potrzebuję do tego specjalnych imprez ;)
( i też tak "profesjonalnie" wyglądam ze smyczą u pasa 8-) ) :)
look deep into nature and then you will understand everything better

I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy, wyprawy oraz spacery”