BRAT_MIH, nie chcę uzupełniać wieku, ale na marginesie jestem troszkę starszy od Ciebie

Pływałem dekadę wstecz i mam jakieś doświadczenia. Udzielam się jak chcę i jak mogę

Co do kamizelek ratunkowych rozumiem. Ja wybrałem takie i piszę tu dlaczego. Mnie się te podobają i te polecam. Polecam producenta, bo kupiłem i uważam że za tą kasę jest ok. Z całym szacunkiem dla czytających, niech każdy przeczyta i sam zadecyduje. Fajnie że dodałeś swoją opinię, może ktoś dojdzie do wniosku że tylko pomarańczowa, spoko. Pływałem kilka lat w różnych... najdłużej miałem ciemną granatową i tą lubiłem najbardziej. Moim zdaniem te kamizelki są ok. ale nie namawiam nikogo do kupna. Post wyżej to po prostu moja opinie dotycząca tego produktu.
Co do pływania po Wiśle... Pływałem gorszym pontonem w górach w tym kilka razy przełomem Dunajca, Popradem... Są lepsze pontony, ale czy się to komuś podoba czy nie, tymi z "ceraty" da się pływać, a dowodów w necie jest na to mnóstwo, od górskich potoków, przez jeziora, aż po trasę Kraków - Bałtyk
Co do mojego pływania nie wiedziałem że przepisy utrudniają aż tak pływanie na pontonie w cztery osoby, może i Wisłą pływać nie będziemy, to jest tylko jeden z wielu pomysłów.
[ Dodano: 2012-07-29, 18:08 ]
Nie widzę powodu do rozgraniczania "niby pytający, niby znawca".
Jak coś wiem/sprawdziłem to opisuję bo może się komuś przyda, jak nie wiem to pytam, bo może ktoś wie - ot i wszystko.