Mózg zapomniał jeszcze dodać, że zgubił mu się nie wiadomo w jakich okolicznościach :-/ ten bolec za pomocą którego się nóż otwiera (nie pamiętam fachowej nazwy) i na zdjęciach widać to co nam się udało dosztukować ze śrubki
Jeśli chodzi zaś o wykonanie to jak za tą cenę to nie jest najgorsze nie mniej jednak moim zdaniem warto kupić coś lepszego, choćby CRKT. Sam używam CRKT Kasper Crawford (
taki) i sobie bardzo chwalę. W porównaniu do S&W wypada dużo lepiej, bo miałem okazję porównywać. Nie ma żadnych luzów na śrubie trzymającej ostrze. Oryginalnie chodził trochę zbyt gładko jak dla mnie i po minimalnym dokręceniu trzyma tak cały czas, a używam go od około roku. Dobrze trzyma ostrość, choć nie zawsze używany jest zgodnie z przeznaczeniem

Zdarzyło mi się nim choćby ciąć kable do których normalnie trza użyć kleszczy. Okładziny są z Zytel'u i jedyne oznaki zużycia to jakieś niewielkie rysy, mimo używania zamkniętego noża jako młotka...
Oczywiście radzi sobie z jakimiś mniej wymagającymi codziennymi zadaniami równie dobrze i nie mam żadnych zastrzeżeń po roku jego używania.
Znajomy ma także CRKT, model m21-14 (
taki), którego kupił nowego w cenie około 160zł, eksploatuje go równie ciężko ja jak swój i także nie ma żadnych zastrzeżeń.
Osobiście uważam, że warto dołożyć jednak trochę więcej kasy i mieć pewność, że nóż nie zawiedzie nawet w najbardziej nieoczekiwanej sytuacji. Taki folder EDC to narzędzie wielofunkcyjne tak naprawdę i zawsze może się okazać, że mogłoby się go użyć do czegoś więcej niż się na początku planowało. A ceny takich CRKT, nie są wcale kolosalne. Ja po swoich doświadczeniach wiem, że nie kupię już na pewno noża z niższej półki niż CRKT, a docelowo chce się z czasem przesiąść na Benchmade albo Spyderco.
To moje 3gr, ale nie jestem w stanie Ci niestety pomóc w znalezieniu oferty tego S&W w satysfakcjonującej Cię cenie.