Masz rację , obok nessmuczka na pasie zawsze mam etui victorinoxa na duży scyzoryk lub tool w którym mieści się stosunkowo niewielki camper i jest jeszcze miejsce na latareczkę ITP A3 EOS Upgradet

Pzdr.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Cena takiego noża to u mnie circa 300pln, ale wiele zależy od materiałów. Gdyby taki nóż zrobić z prostej węglówki, a na rękojeść położyć klepkę podłogową z Castoramy, zapomnieć o ręcznym szlifowaniu i polerowaniu głowni, to można zejść z ceny o połowę.BRAT_MIH pisze:Tak z ciekawości spytam po ile sprzedajesz takie noże ? Ten drugi naprawdę ładny
Nie jestem w stanie produkować noży typu FG seryjnie.borsukwacław pisze:Witam!
Kubek Twoje noże są naprawdę zacnewykonane z przednich materiałów i w bdb cenie . Nie posiadam jeszcze twojego noża tylko dlatego że preferuję nieco inne kształty głowni . Jeżeli twoje noże wykonane np. z NZ3 , NC6 , 50HF w takim wykonaniu były by jeszcze tańsze to myślę że wielu ludz z tego forum powinno się zastanowić przed zakupem swojego pierwszego ,czy kolejnego noża czy nie powinien to być właśnie nóż od Kubka; czego ci życzę
![]()
Może puść serię FG taką jak Tlim :-> ze 3-4 wzory z prostych stali bez "wodotrysków" z porządną OCsam bym coś zamówił
jakiegoś małego nessmuczka "natenprzykład"
![]()
Pzdr.
Zwykle w takich sytuacjach mam bardzo wielu znajomych.Qasz pisze:Kubek to jak bardzo znajomym Ci trzeba być byś zrobił dla mnie samą głownię noża o zadanych parametrach??
Witam!Kubek pisze:Nie jestem w stanie produkować noży typu FG seryjnie.borsukwacław pisze:Witam!
Kubek Twoje noże są naprawdę zacnewykonane z przednich materiałów i w bdb cenie . Nie posiadam jeszcze twojego noża tylko dlatego że preferuję nieco inne kształty głowni . Jeżeli twoje noże wykonane np. z NZ3 , NC6 , 50HF w takim wykonaniu były by jeszcze tańsze to myślę że wielu ludz z tego forum powinno się zastanowić przed zakupem swojego pierwszego ,czy kolejnego noża czy nie powinien to być właśnie nóż od Kubka; czego ci życzę
![]()
Może puść serię FG taką jak Tlim :-> ze 3-4 wzory z prostych stali bez "wodotrysków" z porządną OCsam bym coś zamówił
jakiegoś małego nessmuczka "natenprzykład"
![]()
Pzdr.
Tlim ma zupełnie inną sytuację i robi noże takie by mieć jak największą liczbę klientów.
Ja nie mam takich mocy przerobowych i nie mam dość czasu by bawić się w noże FG. Jestem amatorem i robię noże takie, które mnie się podobają, nie muszę liczyć się z rynkiem, bo sprzedaż nie jest dla mnie priorytetem. Nie liczę też na większy zarobek (przynajmniej na razie) wystarczy, że zwracają mi się koszty wytworzenia.
Czasem zdarza mi się zrobić taki "surowy" nóż, ale tylko dla tego, że ktoś znajomy mnie o to poprosił. Staram się na razie doskonalić warsztat, doskonalić umiejętności i zdobywać doświadczenie.
Pozdrawiam.
Piotr.
pasikoniku, mój Ty drogi...pasikonik pisze:ps zdjęć nie wrzycam jak będe gdzies w terenie to cykne