Szkoda twojego czasu na zdobywanie serialu i sądzę, że w tym czasie można zrobić o wiele więcej konstruktywnych czynności niźli ślęczeć nad tym paskudztwem.
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Da się toto znaleźć w wersji cyfrowej?ROBINSONOWIE. Cz.1 / aut. Wojciech Borkowski, Gerard Sawicki. - Warszawa : Telewizja Polska : Ministerstwo Edukacji Narodowej, 1995 (TVP, 1995). - 2 kas. wideo [VHS] (160 min) : dźw., kolor. + poradnik : 39 s. - (Powszechna Wideoteka Edukacyjna)
Telewizyjne audycje dla szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych, prezentujące najnowsze osiągnięcia w interpretacji i odtwarzaniu sposobów życia człowieka z epoki kamienia (2 mln – 3 tys. p.n.e.). - Zawiera: Kas.1 : 1. Sposoby przetrwania. Cz.1 ; 2. Sposoby przetrwania. Cz.2 ; 3. Techniki łowieckie ; 4. Naturalne źródła pokarmów pochodzenia roślinnego ; 5. Zajęcia domowe mężczyzn ; 6. Rzemiosła kobiece ; 7. Wierzenia i magia. Cz.1 ; 8. Wierzenia i magia. Cz.2 ; 9. Podróżowanie. Cz.1. Kas.2 : 1. Podróżowanie. Cz.2 ; 2. Górnictwo krzemienia. Cz.1 ; 3. Górnictwo krzemienia. Cz.2 ; 4. Wykorzystanie krzemienia
Zaraz, zaraz... a kiedy choćby zająknąłem się próbując porównywać książkę z serialem? Przecież to dwie różne rzeczy, jedyne co je może łączyć to idee przez nie przekazywane. Zarówno na książkę jak i produkcję TV trzeba patrzeć przez pryzmat czasów w których powstawały, jak i odbiorcy do którego maiały dotrzećGryf pisze:... sądzę, że ty jesze będziesz się przepraszać z książką po twojej nieodpowiedzialnej decyzji oglądania tego fatalnego serialu.![]()
mniej, jesli masz magnetowid (a nie wszyscy trzymaja jeszcze ten archaiczyny sprzet), i jesli masz karte video aby zaciągnąć sygnał...w standardzie nie dają takich kart, a kupować tylko po to by zgrać film....to trzeba też mieć porządny komputer.Frytas pisze:A nie lepiej podlaczyc magnetowid do kompa i przegrac? Taniej. I mniej zachodu
Właśnie! Powinieneś to zrobić a wtedy uniknąłbyś połykania tego paskudnego mnydła.!Tanto pisze:Zaraz, zaraz... a kiedy choćby zająknąłem się próbując porównywać książkę z serialem?
Tanto, ja naprawdę wiem o czym mówię bo widziałem ten serial. Gniot!Tanto pisze:Przecież to dwie różne rzeczy, jedyne co je może łączyć to idee przez nie przekazywane.
To nie ma najmniejszego znaczenia, zresztą Nie mój cyrk, nie moje małpy! ;)Tanto, aby nie było później pretensji, że Cię nie ostrzegaliśmy. Przed premierą serialu walnij jakiegoś "klina" aby przez to przebrnąć.Tanto pisze:Zarówno na książkę jak i produkcję TV trzeba patrzeć przez pryzmat czasów w których powstawały, jak i odbiorcy do którego maiały dotrzeć
Fredi, ktoś musi.Fredi pisze:Gryf, niewiem czego się czepiasz...
normalny , przygodowy, serial dla młodzieży.