https://picasaweb.google.com/1103386167 ... ycznia2012
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Zdjęcia własnie wybrałem , było ich znacznie więcej , reszta wyszła strasznie rozmazana, albo bardzo nie ostra.Mr. Wilson pisze:Zdjęcia nie są takie złe, całkiem przyjemnie się je ogląda.
Widzę, że wypad bardzo udany. Pogratulować mi tylko wypada.
Oby jak najwięcej takich.
A skąd, jeśli można wiedzieć, nazwa wypadu ?
Masz rację. generalnie nic Nam nie wolno. Najczęściej staram (staramy) się, biwakować w miejscach jak najbardziej "dzikich". Tak by było tam jak najwięcej przewróconych drzew, wiatrołomów tudzież drzew "zniszczonych" przez bobry.Hiskiasz pisze:Ogólnie chodzi mi o to co wolno a czego nie wolno wziąć sobie na opał? Wiem, że według prawa nic nam nie wolno, ale na co powiedzmy leśnicy przymykają oko?
Hiskiasz pisze:Jak tniecie tak równo takie grube pieńki? Targacie jakąś solidną piłę ze sobą, czy macie coś lekkiego.
Nie wiem co powiedzą leśnicy, bo jeszcze nie miałem przyjemności ich spotkać w czasie kiedy obozowałem. Wszystko zależy od człowieka , z służbistą mogą być problemy, ja jestem nastawiony tak , że wiem iż mogę spory mandat wyłapać i tak trzeba moim zdaniem się nastawić, chociaż z drugiej strony pilarze palą ogień gdzie chcą i kiedy chcą i jakoś nikomu to nie przeszkadza :-/Hiskiasz pisze:Mam pytanie praktyczne. Patrzę sobie na zdjęcia, np. na zdjęcie 42. Te kłody drewna wyglądają na takie solidne i zdrowe. Jak wynajdujecie takie drewno? Ja jak łaziłem w tych deszczach teraz to to co leżało wszędzie po lasach to miało konsystencję czasami już nawet galarety. Ogólnie chodzi mi o to co wolno a czego nie wolno wziąć sobie na opał? Wiem, że według prawa nic nam nie wolno, ale na co powiedzmy leśnicy przymykają oko?
Ową piłę ramową, przywiozłem ze Szwecji. Składa się z trzech elementów plus brzeszczot, tak że po złożeniu mamy piłę w kształcie "rombu".wolf78 pisze:Zdybi jeśli możesz prześlij fotki tej piły i gdzie można ją dorwać ,kiedyś widziałem ja na jednej z Twoich fotek szukałem po sklepach ale nie znalazłem .Sprzęt wyglądał na bardzo konkretny
No proszę.. a ja wiecznie na noc gwiazda, gwiazda i gwiazdaMłody pisze:Apo, To jest poprostu bardziej rozbudowana nodia(ognisko syberyjskie). Dobrze złożona potrafi palić się nieraz i całą noc, długo dobrze oddając ciepło.
To ognisko nie jest wcale takie duże na jakie wygląda na zdjęciu. Jakoś fota zawsze inaczej oddaje prawdę.Apo pisze:Ale niech mi ktoś wytłumaczy do czego niby takie ognisko?
https://picasaweb.google.com/1103386167 ... 0649792082