Nasze nowe zabaweczki :D
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Q_x
- Tytuł użytkownika: człowiek-samodział
rzuf, Marrshall - Generalnie pierwsza reakcja ludzi jest właśnie taka jak rzufiowa. Temat ceny, jakości, tego jak wszedłem w posiadanie itd. pociągnę w osobnym wątku. Kiedy tylko się obrobię, bo to więcej pracy niż zaparzyć sobie herbaty i skrobnąć posta. Przede wszystkim sprawdzę to cudo w terenie - do lasu miałem się wybrać dziś, ale wyszło tak, że będę jutro.
- Marshall
- Gadu Gadu: 63140
- Tytuł użytkownika: f o t o g r a f
Uuuuuu!!! Mwitek, gratulacje za doskonały wybór!mwitek pisze:u mnie canon 400d z kitem i adapterem na m42
Teraz wypada tylko żebym się w końcu gdzieś z Wami wybrał, połazić i pofotografować razem!
Sent from my Baobab Tree. Marshall® | Adam Marczak
- hejtyniety
- Tytuł użytkownika: Warsztat 77 Katowcie
Na moją rękę trochę za mała, ale grip rozwiązał problem. Poza tym do noszenia gripa można zdjąć i puszka robi się w miarę kompaktowa
Ale ja się tu chwalić przyszedłem! UWAGA, fanfary!!

Stary, płócienny, bushcrafotwy plecak!
Ale z zewnątrz może wyglądać nijak, cały sekret tkwi na plecach:

TAK! To jest mini stelaż i stosunkowo zaawansowany, a przede wszystkim bardzo wygodny, system nośny. Jeszcze widok z góry:

Plecakiem jestem zauroczony, właśnie suszy się po praniu w szarym mydle. Jak wyschnie skórę potraktuje tłuszczem a płótno zaimpregnuje (choć nawet po praniu wodę pije niechętnie)
Czym impregnować? Zastanawiam się nad mieszanką wosk+wazelina, ale może są jakieś lepsze sposoby?

Ale ja się tu chwalić przyszedłem! UWAGA, fanfary!!

Stary, płócienny, bushcrafotwy plecak!

Ale z zewnątrz może wyglądać nijak, cały sekret tkwi na plecach:

TAK! To jest mini stelaż i stosunkowo zaawansowany, a przede wszystkim bardzo wygodny, system nośny. Jeszcze widok z góry:

Plecakiem jestem zauroczony, właśnie suszy się po praniu w szarym mydle. Jak wyschnie skórę potraktuje tłuszczem a płótno zaimpregnuje (choć nawet po praniu wodę pije niechętnie)
Czym impregnować? Zastanawiam się nad mieszanką wosk+wazelina, ale może są jakieś lepsze sposoby?
Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
- hejtyniety
viewtopic.php?p=69808#69808
A teraz czekam na ochy i achy nad moim nowym plecakiem :diabel2:
viewtopic.php?p=69808#69808
A teraz czekam na ochy i achy nad moim nowym plecakiem :diabel2:
Śląskie Knifesession - każdy pierwszy czwartek miesiąca w barze Dixie w Katowicach, start 17.00
- hejtyniety
Tak już serio na poważnie to bardzo ciekawie rozwiązany jest system nośny. Tak bardzo ciekawie, że będę próbował go "podrobić" podczas motania ramy do worków alice. Zobaczymy co z tego wyjdzie :->
Tak już serio na poważnie to bardzo ciekawie rozwiązany jest system nośny. Tak bardzo ciekawie, że będę próbował go "podrobić" podczas motania ramy do worków alice. Zobaczymy co z tego wyjdzie :->
- Qasz
- Gadu Gadu: 1987028
- Tytuł użytkownika: Tata psychopata
Ohh! zaj...isty! boski! niekonwencjonalny i prawdziwie dziki!
.... ide zwalić gruche icon_twisted
.... ide zwalić gruche icon_twisted
Lotus Turbo Challenge II
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
Don't Fak-up, Pack-up and Let's go!
- hejtyniety
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Ja sie zabrałem jak czekalem aż się woda na kawę zagotuje:Jaca pisze:Też posiadam jakiś stary dysk ale mam dla niego inne przeznaczenie. Widziałem kiedyś patent jak można zrobić z niego fajną "oszczałkę" Wystarczy rozebrać i przykleić na talerz papier ścierny, zasilanie i hajda, szlifierka jak się patrzy. Ale jakoś zabrać się nie mogę póki co za zrobienie.

Pełna rodzielczość: http://img849.imageshack.us/img849/60/imgp9734j.jpg
I jest nowa zabaweczka

Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- puchalsw
- Tytuł użytkownika: Skandynawski Oprawca
Ty ćwokuthrackan pisze:I jest nowa zabaweczka

Tej młodzieży w dzisiejszych czasach w d... się poprzewracało!
A przy okazji: czemu się nie pochwaliłeś na DIY?
http://imageshack.us/f/847/imgp9729.jpg/
Chcesz ostrzeżenie dostać? icon_twisted
F..k it, I'll Do It Myself!
- thrackan
- Gadu Gadu: 2123627
- Tytuł użytkownika: Manufaktura strużyn
Pragnę się usprawiedliwić - dysk uratowałem od niechybnej śmierci i przetopienia. Był już i tak zepsuty, danych nie chciał oddać - głowica się sypła. Poza tym, ów Seagate ma/miał lat 14 i jakieś 9GB pojemności. To, co widzisz, to jego emerytura. 
A co do tego czegoś z merbau, to nawet już nie wiem, jak to nazwać. Waham się obecnie między "początek kuksy warstwowej" a "popielniczka".
Zdjęcie wrzuciłem na IRCa.

A co do tego czegoś z merbau, to nawet już nie wiem, jak to nazwać. Waham się obecnie między "początek kuksy warstwowej" a "popielniczka".

Kilka zdjęć: http://www.23hq.com/thrackan/album/list
- taki robaczek
A już na poważnie: husqvarna to jest firma która współcześnie produkuje solidne narzędzia (choć produkowali wszystko od pieców przez broń, rowery, motory aż do maszyn do szycia) i znają się na rzeczy. Gdyby to miało się rozpadać to zmieniliby projekt, tym właśnie różni się porządna firma od chińszczyzny

A już na poważnie: husqvarna to jest firma która współcześnie produkuje solidne narzędzia (choć produkowali wszystko od pieców przez broń, rowery, motory aż do maszyn do szycia) i znają się na rzeczy. Gdyby to miało się rozpadać to zmieniliby projekt, tym właśnie różni się porządna firma od chińszczyzny

- steppenwolf
Husqvarnę mam obok Stilla, ale kupując sprzęt wybierałem tę drugą firmę. Po prostu w dobie chińszczyzny, podróbek, bylejakości ...... i swojej chudej kieszeni skłaniającej do tanizny jestem przeczulony. Kupowałem już siekierzyska o krótkim okresie trwałości. Faktem jest, że nie wszystkie drwa to proste , 'samorozszczepiające się' klony, ale często twarde gatunki z sękami. Zakup nieraz nie wytrzymywał, mimo właściwej techniki rąbania.hejtyniety pisze: husqvarna to jest firma
Dobre są te z dębiny własnoręcznie wykonane.
To jest siekiera ciesielska dlatego ma to wycięcie w toporzysku żeby wygodnie było tam łapę włożyć i ruchy były bardziej precyzyjne. Nie ma to wielkiego wpływu na wytrzymałość siekiery jako takiej. Natomiast drewno to hikora więc jeśli trafiłeś trzonek z dobrze dobranego kawałka drewna to masz siekierę na lata...steppenwolf pisze:To ścięcie ramienia przy licu nie osłabia siekierzyska? Czy drewno jest dostatecznie mocne?
Jeśli jeden człowiek coś potrafi , to i ja mogę się tego nauczyć...!
Trzeba było wymienić gary to i kilka zakupów się zrobiło
Tatonka Kettle 1.0

Krzesiwo Light My Fire Fire Steel Scout 2.0

Spork Sea To Summit Alpha Light

A to wcześniejsze zakupy - nie było czasu wrzucić fotek
Plecak Legii Cudzoziemskiej TTA

Amerykański Bivi-bag z US Army Modular Sleep System

Tatonka Kettle 1.0

Krzesiwo Light My Fire Fire Steel Scout 2.0

Spork Sea To Summit Alpha Light

A to wcześniejsze zakupy - nie było czasu wrzucić fotek
Plecak Legii Cudzoziemskiej TTA