Leśne impresje
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- Tanto
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Do tego jeszcze daleko, brak czasu na poświęcenie się temu co się lubiValdi pisze:[No i oko mistrza

A to zdjęcie... to w gruncie rzeczy nie moja zasługa tylko pana Rolleiflex'a

- Tanto
- Administrator
Niestety bardzo dużo było odpadów, precyzyjne manualne ustawiaie ostrości w cyfrówkach to spore wyzwanie :-/
Wrzucam jeszcze mały trypryk pt. "Kobiety przy pracy"

Siedziałem w środku tego żarnowca i jak urzeczony obserwowałem krzontaninę owadów ...z nieukrywaną radością że mogę sobie poleniuchować a inni pracują
PS. jako ciekawostkę dodam że zdjęcia były robione z odległości ok. 2 m, teraz mogę kobrze w paszczę zaglądać bez stresu o własną skórę
Wrzucam jeszcze mały trypryk pt. "Kobiety przy pracy"

Siedziałem w środku tego żarnowca i jak urzeczony obserwowałem krzontaninę owadów ...z nieukrywaną radością że mogę sobie poleniuchować a inni pracują

PS. jako ciekawostkę dodam że zdjęcia były robione z odległości ok. 2 m, teraz mogę kobrze w paszczę zaglądać bez stresu o własną skórę

"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
Jak dla mnie to mistrzostwo świata
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
- Kłopot8888
- Gadu Gadu: 7618441
- Administrator
hmm... nie przypominam sobie tego tytułu, zapewne za czasów szkolnych ją przeczytałem ale umknęło z pamięci. Biorąc pod uwagę to co napisałeś wychodzi na to że 'tanto' ma trzy znaczenia, to o którym piszesz, najpopularniejsze z języka japońskiego i trzecie w języku hiszpańskim. Te z japońskiego i hiszpańskiego mają dla mnie równą wagę, a jak przeczytam książkę to będę wiedział czy dołączy do nich trzecie 
Przy okazji dziękuję za odgrzebanie tematu - widzę że muszę ponownie wrzucić pierwszą fotkę bo ImageShack wykasowało ją z serwerów :-/

Przy okazji dziękuję za odgrzebanie tematu - widzę że muszę ponownie wrzucić pierwszą fotkę bo ImageShack wykasowało ją z serwerów :-/
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."