581 Barrage

Ale jestem zaskoczony, a jednocześnie diablo szczęśliwy!

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Ponoć kowal zaklina w ostrzu trochę swojej duszy, więc z tym złem ...biper pisze:Ma swój urok... wyziera z niego coś na kształt pierwotnego, ciemnego ZŁA
Lubię takie surowe, proste kształty i wykończenia...
Jakbyś chciał go sprzedać, żeby sobie kupić nowy pilnik i coś z niego wydłubać, to PM do mnie

6mm grubości i niemal pełny płaski, powodują że świetnie łupie drewno, a waga płaskownika sprawdza się przy rąbaniu. Tak czy tak polecam wszystkim samodzielne próby wyskrobania własnego noża. W najgorzym wypadku może wam wyjść taki jak ten mój brzydal
 6mm grubości i niemal pełny płaski, powodują że świetnie łupie drewno, a waga płaskownika sprawdza się przy rąbaniu. Tak czy tak polecam wszystkim samodzielne próby wyskrobania własnego noża. W najgorzym wypadku może wam wyjść taki jak ten mój brzydal 

mój wybór padł na nożyce ogrodnicze z biedronki
 mój wybór padł na nożyce ogrodnicze z biedronki   zakupiłem , odkręciłem ostrze , 10 min. na szlifierce i powstał taki oto cudak , bardzo poręczny i mocny
 zakupiłem , odkręciłem ostrze , 10 min. na szlifierce i powstał taki oto cudak , bardzo poręczny i mocny   a na dodatek stal
 a na dodatek stal  a dzięki chisel grind-owi można kroić nawet cieniutkie plasterki pomidora przy 4.5 mm gr. klingi i szlifie scandi na
 a dzięki chisel grind-owi można kroić nawet cieniutkie plasterki pomidora przy 4.5 mm gr. klingi i szlifie scandi na  niestety ze względu na specyficzny szlif w tej wersji jest to nóż raczej dla praworęcznych
 niestety ze względu na specyficzny szlif w tej wersji jest to nóż raczej dla praworęcznych   

ale w terenie pokazał że jego możliwości są naprawdę ogromne
 ale w terenie pokazał że jego możliwości są naprawdę ogromne   

Świetnie - sam bym na to nie wpadłslaq pisze:Wracając jeszcze do noża kapira nie dawało mi to spokoju - ten wzór, nagle olśnienie,
przecież sumy mają takie ubarwienie -
http://img.photobucket.com/albums/v39/a ... nis_02.jpg
 Wzór uzyskałem tradycyjnie przy pomocy chrzanu.
 Wzór uzyskałem tradycyjnie przy pomocy chrzanu.Witam!Tanto pisze:Patrząc po zębach (ło matko bosko, kto je tak zmasakrował przy ostrzeniu? każdy z innej parafii), to piła dawno nie pracowała - dla tego lepiej mieć kilka może kilkanaście noży, niż jedną piłę
 a ostrzenie to robota mojego teścia
 a ostrzenie to robota mojego teścia   teściu jest mocno związany emocjonalnie z tą piłą więc ja nie wnikam
 teściu jest mocno związany emocjonalnie z tą piłą więc ja nie wnikam   sam nie dotykam się do niej a jak widzę co on z nią wyprawia  (ma 75 lat)  to mi włosy dęba stają (na plecach
 sam nie dotykam się do niej a jak widzę co on z nią wyprawia  (ma 75 lat)  to mi włosy dęba stają (na plecach   )   wbrew pozorom cały czas pracuje i nawet nieźle tnie  :-> aż mnie paluszki świerzbią żeby tą tarczę przerobić na parę nożyków
 )   wbrew pozorom cały czas pracuje i nawet nieźle tnie  :-> aż mnie paluszki świerzbią żeby tą tarczę przerobić na parę nożyków   ale jednak racjonalizm podpowiada że jak działa to niech jest  :-> pewnie i tak skończy swój żywot przerobiona na jakieś fajne nessmuczki (a może właśnie wtedy zacznie nowe życie w nowym wcieleniu
 ale jednak racjonalizm podpowiada że jak działa to niech jest  :-> pewnie i tak skończy swój żywot przerobiona na jakieś fajne nessmuczki (a może właśnie wtedy zacznie nowe życie w nowym wcieleniu   i z pewnością o wiele ciekawsze ).
 i z pewnością o wiele ciekawsze ). z niego też parę części można wykorzystać do zrobienia paru fajnych nożyków
 z niego też parę części można wykorzystać do zrobienia paru fajnych nożyków   co niewątpliwie się stanie , prędzej czy później
 co niewątpliwie się stanie , prędzej czy później   

borsukwacław pisze:aż mnie paluszki świerzbią żeby tą tarczę przerobić na parę nożyków
 Mam to samo jak patrzę na stare noże do steków mojego Teścia. Ile by można z tego zrobić necków. Piękna stal, grube głownie, fultangi. Ale. Co mi tam... poczekam i i tak będą moje
 Mam to samo jak patrzę na stare noże do steków mojego Teścia. Ile by można z tego zrobić necków. Piękna stal, grube głownie, fultangi. Ale. Co mi tam... poczekam i i tak będą moje 
Fajniutki "cepeliak"Gryf pisze:http://ponoka.pl/forum/index.php/topic,225.0.html - a prawda, że cycuś-glancuś?
 Naprawdę fajnie się prezentuje i pewnie nieźle się go trzyma w dłoni.
 Naprawdę fajnie się prezentuje i pewnie nieźle się go trzyma w dłoni. skorzystałem z promocji i zakupiłem za  dobre pieniądze Benchmade Activatora 201
 skorzystałem z promocji i zakupiłem za  dobre pieniądze Benchmade Activatora 201   naprawdę fajny  nożyk z mojej ulubionej D2 .Projekt Mike Snody , dł.całk. 20cm , dł.ostrza 9,2cm , gr. 3,5 mm , 60-62 HRC , waga 155g  . A w prezencie dostałem fajnego toola Sanrenmu
 naprawdę fajny  nożyk z mojej ulubionej D2 .Projekt Mike Snody , dł.całk. 20cm , dł.ostrza 9,2cm , gr. 3,5 mm , 60-62 HRC , waga 155g  . A w prezencie dostałem fajnego toola Sanrenmu   

Fajny nożyk, choć ciężki jest. No i dziadek go nam popsuł, bo ostrzył na szlifierce obrotowej :/
 Fajny nożyk, choć ciężki jest. No i dziadek go nam popsuł, bo ostrzył na szlifierce obrotowej :/