Jeśli będziecie mieli okazję nie przegapcie okazji do zbioru. Ja z jednego zbioru mam zapas chyba na więcej niż sezon. Przy okazji jakiegoś wspólnego wypadu do Rembridż mogę przynieść i podzielić się kawałkiem

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Tak delikatnie napiszę tylko tyle, że bzdury piszesz jak nic. Ja nie miałem problemu, łapał spokojnie iskrę z krzesiwa kowalskiego. Mądrzejsi w tym względzie ode mnie też tak pisali.Bastion pisze:Jestem pewien prawie na 120%, blyskoporek podkorowy nie przyjmuje iskry z krzesiwa kowalskiego.
To jest problem światowy. Przyroda sama się niszczy. Rezerwat to nie muzeum.yoger pisze:
Offtopując przypomina mi się historia pewnego rezerwatu w Szwecji. Mianowicie walczono na pewnym terenie z plagą kornika drukarza. Trwało to kilka lat, a walka skutków nie przynosiła, w końcu dano sobie spokój, a kilkaset hektarów prawie doszczętnie wyniszczonego drzewostanu mianowano rezerwatem kornika drukarza.
Ale z drugiej strony nie można zapominać o tych co czytają, ale się nie udzielają, bo ze względu na niewielką jeszcze wiedzę nie mają się z czym wychylaćAbscessus Perianalis pisze:Kolego, wydaje mi się, że akurat ludziom udzielającym się w tym wątku nie trzeba tego typu rzeczy tłumaczyć. Niektórym wręcz nie wypada.
biper pisze:A takie "kawę na ławę" choć może nie tak ad personam, czasem się przydaje, właśnie dla tych co to cicho w kącie siedzą i nadstawiają uszu.. no w przypadku forum to oczu
Tak . Masz rację. Mój błąd.pawel pisze:Pan Rawicz nie przeszedł tej drogi, podkradł historie. Człowiek który przeszedł tą trase z Syberi do Indi to Witold Gliński. I do tego jeszcze żyje