Namiot do 200zł
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
- Tytuł użytkownika: awski
Dopiero dzięki potędze internetu i reklamy dowiadujemy się jak faktycznie wyglądało nasze dzieciństwo. Dwutygodniowy pobyt nad jeziorem albo morzem w namiocie od naszych braci z Chin albo ZSRR, którego jedyne parametry to była waga (duuuuuża) oraz objętość po spakowaniu (mierzona w jednostkach BM - bagażnik malucha) musiał być sennym koszmarem, z którego tylko nieliczni uchodzili cało z życiem. To właściwie cud, że się tutaj wszyscy spotykamy po latach,a fakt, że nie pamiętamy tej dramatycznej walki o życie, gdy z superglutem i powertejpem w ręce desperacko próbowaliśmy powstrzymać fale napływającej do środka wody, musi świadczyć o istnieniu matrixa, który nasze wspomnienia zwyczajnie wykasował i zastąpił sielską papką.
-
- Tytuł użytkownika: awski
Jakieś 4 lata temu robiliśmy sprzątanko w piwnicy i znaleźliśmy namiocik z lat 80tych. Zrobiliśmy sobie z moją lubą wypad rekonstrukcyjny nad jezioro, z gumowymi materacami, starymi śpiworami itp. Było ekstra, nowy sprzęt nie pachnie dzieciństwem. W nocy rozpętała się fest burza i nawet nam się wlały ze dwie łyżki wody ale jakoś ocaleliśmy 
Co mnie najbardziej zdziwiło, to że inni kempingowicze jakoś dziwnie się patrzyli, a grupa buraków nawet się podśmiewała. Ludziom musi się strasznie w życiu nudzić, że zwracają uwagę na takie rzeczy.
Postawiłem później ten namiot luzem nad jeziorem koło Niw, właściwie na odludziu i z daleka od głównej plaży. Myślałem, że może pełnić rolę bazy dla dzieciaków, albo schronienie przed deszczem dla wędkarzy. W następny weekend już go nie było. Przewrócony, nadpalony, ktoś obok niego nasrał...

Co mnie najbardziej zdziwiło, to że inni kempingowicze jakoś dziwnie się patrzyli, a grupa buraków nawet się podśmiewała. Ludziom musi się strasznie w życiu nudzić, że zwracają uwagę na takie rzeczy.
Postawiłem później ten namiot luzem nad jeziorem koło Niw, właściwie na odludziu i z daleka od głównej plaży. Myślałem, że może pełnić rolę bazy dla dzieciaków, albo schronienie przed deszczem dla wędkarzy. W następny weekend już go nie było. Przewrócony, nadpalony, ktoś obok niego nasrał...
- JakubJ152
- Gadu Gadu: 337337
- Tytuł użytkownika: Początkujący
Tacy ludzie są wkurzający,niby im pomagasz ,a oni to bez sensu zepsują..Ciek pisze:Przewrócony, nadpalony, ktoś obok niego nasrał...
Więc póki w nas ten serca czas niech szumi nam zielony las.
Zielone myśli w głowie miej, marzenia rozśpiewane.
Żyj tak jak chcesz i umiesz żyć, pozwól swej duszy dalej śnić
i do przodu śmiało idź, sam jest sobie panem"
Zielone myśli w głowie miej, marzenia rozśpiewane.
Żyj tak jak chcesz i umiesz żyć, pozwól swej duszy dalej śnić
i do przodu śmiało idź, sam jest sobie panem"
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
Uważam, że jest to jeden z najgorszych namiotów na jakie można sobie pozwolić.
Jeśli wyjeżdżasz na biwak w słoneczną pogodę i będziesz siedział w jednym miejscu, ew. przemieszczał się samochodem - czemu nie.
Na żaden wypad w dzicz się natomiast nie nada.
Nie warto.

Na żaden wypad w dzicz się natomiast nie nada.
Nie warto.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
No właśnie.Zirkau pisze:Wiele osób co odważyło się go transportować

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
Ale z powyższym absolutnie nie można się zgodzić. Pływam kanadyjką po rzekach. Pelna dzicz, m.in. w takich warunkach nie ma najmniejszego problemu. Podobnie OffRoad. i jeszcze kilka innych działalności, dość powszechnych da się znaleźć.Abscessus Perianalis pisze:Na żaden wypad w dzicz się natomiast nie nada.
Nie warto.
Tu; fajna recka
http://kanu.pl/index.php?option=com_con ... &Itemid=46