Od czego mam zacząć?Z czego mam go zrobić (chodzi mi o np.tarczę do piły-mówię na przykład)I co mi jest do jego zrobienia potrzebne? Proszę o pomoc
Poczytaj forum, np temat "foty z roboty"
Pierwszy nóz
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Pierwszy nóz
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 20:53 przez coxspox, łącznie zmieniany 3 razy.
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
coxspox, na materiał nada się stary pilnik, piła, resor, ostrze struga, etc.
Do wykonania przydałaby się kątówka, pilnik, ściski stolarskie, wiertarka i komplet papierów ściernych.
A zacznij od tego, jak mówi Valdi - wizja! Pomyśl do czego będziesz używał noża, jak wygląda Twój ideał, poprzeglądaj noże w internecie i na ich podstawie nakreśl na kartce swój własny wymarzony nóż.
A jakbyś nie miał pomysłu to tu masz sporo wykrojów
: http://www.jayfisher.com/Patterns_Knive ... htm#Page_1
Do wykonania przydałaby się kątówka, pilnik, ściski stolarskie, wiertarka i komplet papierów ściernych.
A zacznij od tego, jak mówi Valdi - wizja! Pomyśl do czego będziesz używał noża, jak wygląda Twój ideał, poprzeglądaj noże w internecie i na ich podstawie nakreśl na kartce swój własny wymarzony nóż.
A jakbyś nie miał pomysłu to tu masz sporo wykrojów

"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tępej percepcji" - Mark Twain.
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Ja pojechałem do kowala w mojej okolicy i za darmo otrzymałem kawałek stali od resora, facet jak usłyszał, ze będę robił nóż to z uśmiechem mi podarował, jak masz możliwość to spróbuj:)
"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "