Pierwsze wrażenie:
Krzesiwo jest duże. 73mm długości i średnica 7mm. Rączka plastikowa, sznurek i blaszka. Standard. Ponadto w kopercie (bąbelkowej

Próba krzesania:
Nie są to te iskry, które widzieliśmy na filmiku, z pozycji stojącej żadna nie upadła na ziemie. Krzesiwo nie jest aż tak miękkie, nie da się strugać zakręconych wiórów z niego. Co najwyżej otrzymujemy drobny pyłek. Krzesanie dołączoną blaszką i brzeszczotem do metalu daje fajny, spory snop jasnych iskier, nie trzeba się szczególnie przy tym wysilać. Piłą z Vicka szło trochę gorzej, trzeba dużo szybciej szarpnąć krzesiwem, niż przy brzeszczotach.
Ogólne wrażenia:
Za tą cenę nie wydaje mi się, żebyśmy znaleźli lepsze krzesiwo. Iskrzy naprawdę fajnie, jest duże, więc wystarczy na długo, i za tą cenę na pewno się opłaca. Więc ja osobiście polecam kupowanie u Pingwiniaka.
Przesyłka:
Przesyłka wyszła w poniedziałek, ja krzesiwo dostałem na następny dzień. Szybko i sprawnie

Jako, że firma no-name, to napiszcie czy wasze krzesiwa są równie dobre jak to które ja dostałem. Ja osobiście nie mam nic do zarzucenia