Nie jest opisany za bardzo, jedynie skład, czy ktoś taki posiada, lub czy można porównując gramaturę stwierdzić w jakiej temperaturze można w nim spać ?
http://www.camo-militaria.pl/index.php? ... od_id=1302
Czy firma MHF jest godna polecenia ?
Śpiwór mod. Izrael ZIELONY firmy MHF
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "
- Abscessus Perianalis
- Gadu Gadu: 1505060
- Tytuł użytkownika: Dziki Dzik
"Śpiwór wyprodukowany przez renomowaną niemiecką firmę MFH."
Nigdy nie rozumiałem tego dumnego sloganu..
Jeśli szukasz ciężkiego, brzydkiego śpiwora na lato, to się sprawdzi. W przeciwnym wypadku - raczej odradzam, znając niesamowity kunszt rzemieślniczy tej firmy..
Na pewno odradzam, jeśli nie masz okazji "pomacać".
Przy tej wadze, to raczej max -3*C, chociaż i to może być na wyrost.
Co do śpiworków, to polecam raczej firmowe turystyczne niż pseudo wojskowe. Łatwiej na dobry trafić.
Nigdy nie rozumiałem tego dumnego sloganu..

Jeśli szukasz ciężkiego, brzydkiego śpiwora na lato, to się sprawdzi. W przeciwnym wypadku - raczej odradzam, znając niesamowity kunszt rzemieślniczy tej firmy..

Na pewno odradzam, jeśli nie masz okazji "pomacać".
Przy tej wadze, to raczej max -3*C, chociaż i to może być na wyrost.
Co do śpiworków, to polecam raczej firmowe turystyczne niż pseudo wojskowe. Łatwiej na dobry trafić.
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz."
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
"Pokonał ich swoją siłą, poraził skrzeniem, oślepił światłem, ogłuszył rykiem, padł na nich strachem, zmógł mocą po stokroć większą niż ich pospólna siła."
Forumowa Facebookowa Grupa Szturmowa: http://www.facebook.com/groups/160111940703089/
- BRAT_MIH
- Gadu Gadu: 5219235
- Tytuł użytkownika: Mihu
Dzięki, szczerze powiedziawszy mam to coś już z 10 lat, na bunkrach przy 5stC jeszcze dawał radę, latem w namiocie to wiadomo, ale zastanawiałem się nad czymś bardziej ekstremalnym i lepiej spytać niż w nocy żałować. Niebawem trzeba będzie coś kupić lepszego, może tego Bergsona lub Fjorda Nansena, pzdr.
"Nie ma nikt na świecie domu jak my mamy, jest zielony latem , zimą śnieżnobiały, mamy dach z gałęzi, z mchu miękkiego łóżko, lampą jest nam księżyc ponad leśną dróżką. Idą, idą leśni, kompas mają z gwiazd ... "