Ja mam obie alice M (og i woodland) przerobione na zapiecia fastex, to pierwsza i najlatwiejsza modyfikacja jaką chyba każdy powinien sobie przeprowadzić.
Pas biodrowy moim zdanie to na pewno by sie przydał, myślałem kiedyś o tym, ale w sumie to noszę ze stelarzem zazwyczaj, więc się nie zabrałem za to. W gruncie rzeczy to też całkiem łatwo zrobić, bierzesz orginalny pas alice ze stelarza i przerabiasz tak, żeby dało się go zapiąć w to dolne mocowanie plecaka do stelarza.
Klape pozostawiłbym na swoim miejscu, przecierz spiwór spokojnie pod nia zmieścisz (no chyba, że rzeczywiscie to jakiś gigant) a jak ja odprujesz i zrobisz ten patent z 4 klamrami, to zauważ, że tracisz dość sporo na długości samych taśm, a one jednak się przydają dosć często. A i tak to niewiele lepiej zabezpieczy spiwór, więc tak czy siak będzie trza go wciskać do jakiegoś worka przeprawowego.
Do kieszeni ściągacze oczywiście, że tak

Kominy i inne badziewia mozna sobie darować.
Jakie wzmocnienia planujesz przeprowadzić? Bo dno i tak jest podwójne, więc i tak sporo wytrzyma.
Ogólnie plecak jest dosć mały a jego konstrukcja zwarta co daje niewielkie pole do modyfikacji.
Ew na klapie kieszeń na claymor'a tak jak to robią w modyfikacjach dużej alice, albo taśmy, ale nie pals tylko te 2", bardziej to pasuje do reszty plecaka.
Aha, mozna tez pomysleć o wszyciu troków na boki.
To tak na tyle co mi przyszło do głowy co do alice. Jakbym wpadł jeszcze na coś to napisze.
[ Dodano: 2008-01-30, 19:06 ]
Pozatym właśnie zauważyłem , że troche mocno odgrzebałem stary temat

Niestety nie patrzyłem na datę, a na forum zastępczym jestem po raz pierwszy. Cóż, zdarza się. Ale może zapodasz jakieś fotki i opis tego co zrobiłeś z ta alice w końcu.